Yhteystiedot

FIN*WitSarin
Norjalaiset metsäkissat

Sari Witick
Englundinpolku 11
67410 Kokkola

Puh:0400 848423
sari.witick@anvianet.fi

 uutisia_sivu_palkki.jpg


7.6.2021

Meillä on pentuja yhdistelmästä WitSarin Maybach ja Yoshi z Krainy Asgardu

ja

Norr Venn's Eleanor Roosevelt ja Yoshi z Krainy Asgardu

Kuvia nähtävissä minun Facebook sivulla. Pyydä minut kaveriksi tai lähetä viestiä

sari.witick@anvianet.fi

26.2.2020 

Pennut tulivat tänään seitsemän viikon ikään. Kaikki on mennyt hienosti. Pennut on valloittaneet koko makuuhuoneen. Kaikki nukkuvat öisin sängyssä ja saakin kääntyä varovasti ettei kukaan jää alle. Välillä myös emo on niiden kanssa minun jalkopäässä. Silloin kuuluu kova kehräyskonsertti. 
Pennut on nyt tutustneet jo useampaan eri ruokaan ja kaikki näyttäisi maistuvan hyvin. 
Sotkua kyllä saavat aikaiseksi ihan kiitettävästi. Joka päivä huoneen saakin pyyhkiä läpi. Hiekkalaatikolla on vielä käytössä pelletit, mutta lähipäivinä siirrymme isojen kissojen hiekkaan. 

Kaikista pennuista on lisätty Pentueet sivulle yksi kuuden viikon kuva.  

M-C-2.gif
Miritza ja Carmen 7 viikkoa

4.2.2020

Pennut täyttivät viime keskiviikkona jo kolme viikkoa. Pentukopassa alkaa olemaan jo vilinää kun harjoitellaan painimista. Pentulaatikon ulkopuolellekin on tutustuttu, mutta emo tahtoo pitää laumansa koossa ja kutsuu heti pentuja luoksensa. 
Torstaista saakka on maisteltu penturuokaa ja hyvin jo maistuu. Enää ei tarvitse juurikaan houkutella syömään. 
Persoonallisuudet alkaa näkymään kun tytöt ja Raineri ovat vilkkaita niin Alvi ja Dimitri ensin hieman tarkkailevat tilannetta ja sitten osallistuvat. 
Kaikki ovat kasvaneet hyvää ja tasaista tahtia. 

23.1.2020

Meillä on pentuja yhdistelmästä Tähtitassun Aleksanteri ja FoxyPaw's Lucky Lucille

Lexus_400.jpg
FI*WitSarin FoxyPa's Lucky Lucille DM
Aleksanteri_400.jpg
SC FI*Tähtitassun Aleksanteri DVM

He saivat viisi pentua 8.1.20, joista kolme on poikaa ja kaksi tyttöä

Päivitän jatkossa Pentueet sivulle viikottain tuoreita kuvia pennuista ja kerron uutiset sivulla kuulumisia. 

Synnytys meni hyvin. Ensin tunnin sisään syntyi kolme pentua ja sitten Lexus piti neljän tunnin levähdystauon kunnes 23.30 jälkeen synnytti loput kaksi pentua. Pennut olivat heti uskomattoman reippaita ja menivät saman tien nisälle imemään. 
Kaikki on mennyt tähän saakka todella hyvin. Pennut kasvavat kovaa vauhtia. Ensimmäisen silmät avautuivat jo neljän päivän iässä ja siitä tasaiseen tahtiin kaikkien silmät avautuivat. Nyt pennuilla toimii jo kuulokin hienosti. Kun menen kopan äärelle puhumaan niin päitä alkaa nousemaan ja pari pennuista kipittää heti luokseni. Kunpa kaikki menisi jatkossakin yhtä hienosti. 

30.9.2019

Päivitän sivuja lähiaikoina :)

13.7.2018

Viime viikonloppuna saimme tällaisia tuloksia Kempeleessä:

Kempele 7.7.2018

Mertsi CACS, NOM
Kyösti CACS
Simca ex2
Regina CAP, PR!!
Lenita ex1
Rosina ex1, BIV,NOM,BIS!!
Tamara ex1 NOM
Lexus 1. Siitosnaaras
WitSarin 3. kasvattaja

Kempele 8.7.2018

Mertsi CACS,BIV, NOM, DVM!!
Kyösti CACS
Simca ex2
Regina CAPIB
Elite CACIB
Lenita ex1, NOM
Rosina ex1, NOM
Tamara ex1, NOM, BIS!!
Lexus 1. Siitosnaaras
WitSarin 2. kasvattaja

Olen todella tyytyväinen viikonlopun tuloksiin. Mukava kun näin moni kasvattini omistaja on kiinnostunut kissojensa näyttelyttämisestä. Onnea kaikille tuloksista ja valmistumisista!
Sunnuntain paneelissa Mertsi sai kaksi ääntä kuten myös Tähtitassun Aleksanteri. Ratkaiseva tuomari valitsi lopulta Aleksanterin voittajaksi.

14.3.2018

Sunnuntaina pennut täyttyivät jo 13 viikkoa. Nyt on molemmat rokotukset saatu ja sirutettu. Pennut olivat taas todella reippaita. Ääntäkään ei autossa kuulunut ja eläinlääkärissä oltiin uteliaita. 

Taisto-ja-Tamara-400.gif
Tamara ja Taisto 13 viikkoa

6.3.2018

Pennuista on nyt nähtävillä 11 viikon ja 12 viikon kuvat. 

Tenhosta lisätty myös uusia kuvia Pentueet lehdelle Tenhon omalle sivulle.

5.3.2018

Pennut on nyt saavuttaneet virallisen luovutusiän eli ovat 12 viikkoisia. Tällä viikolla torstaina menemme toisille rokotuksille ja sirutukselle. Matolääkitys on taas aloitettu ja hyvin maistuu. Ei meillä ole aiemmin ollut tällaisia pentuja jotka taistelematta suostuvat ottamaan lääkkeen. 
Tämä porukka on kyllä uskomattoman ihanaa sakkia. Kaikki ovat todella sosiaalisia, uteliaita ja vilkkaita. Pitkin päivää saavat hyppyhepuleita ja illalla vielä viimeiset hypyt sängyssä ennen nukkumaan menoa. Sitten jokainen pentu hakeutuu ympärilleni nukkumaan ja yleensä nukkuvat koko yön rauhallisesti heräten aamulla kanssani yhtä aikaa. Aika ei näiden kanssa tule pitkäksi. 
Pennuista kaikki tytöt etsivät vielä omaa rakastavaa kotia. Ottakaa rohkeasti yhteyttä jos teillä on tarjota sellainen. 

Pennuista tulee uudet kuvat Pentueet sivulle viimeistään huomenna. 

22.2.2018

Tänään TosiTummaT vol2 jo 1 vuosi. Onnea jokaiselle pennulle; Keijo, Tenho, Gunnar, Regina ja Ramona

LujaaLaatua pennut tulivat vuoden ikään 17.2.2018. Onnittelut Wartburg, Elite, Pobeda, Studebaker, Zastava, Simca, Volga ja Trabant

Kaikista pennuista on kasvanut upeita herroja ja neitejä. 

TosiTummaT vol3, 10 viikkoiskuvia nähtävillä Pentueet lehdellä jokaisen pennun kohdalla. 

koko-jengi-400.gif
10 viikkoa

12.2.2018

Torstaina pentujen ollessa 8,5 viikkoa kävimme eläinlääkärissä ensimmäisillä rokotuksilla. Menin sinne kolmen pojan ja yhden tytön kanssa, takaisin tulin kolmen tytön ja yhden pojan kanssa. Kahdella pojalla muuttui käynnillä sukupuoli siis tytöksi. Olin ollut koko ajan epävarma sukupuolien kanssa, mutta luotin aiempaan eläinlääkäriin. Olin katsonut pentujen sukupuolia useasti ja tunsin vain yhdella kivespussit. Onneksi luotin omaan intuitioon ja pyysin eläinlääkäriä tarkistamaan huolella sukupuolet. 
Rainer muuttui Rosinaksi ja Dimitri Lenitaksi.

Taisto-Rosina-Lenita-400.gif
Taisto, Rosina ja Lenita. Tamaraa ei millään saanut samaan kuvaan

5.2.2018

Viikonloppuna kasvattini WitSarin Keijo ja Pobeda olivat kisaamassa Porissa Satakissan näyttelyssä. Lauantaina 3.2.18 Keijo sai kolmannen CAC serin uroksissa ja valmistui Championiksi. Pobeda sai ensimmäisen CAP sertin kastraattiluokassa.

Sunnuntaina 4.2.18 Keijo sai ensimmäisen CACIB sertin luokassa 7 ollen myös värin paras, tuomarin paras ja Best In Show! 
Pobeda sai toisen CAP sertin luokassa 8 ollen myös tuomarin paras ja Best In Show!
Olen niin ylpeä molemmista upeista pojista. Onnittelut omistajille!

Pennut ovat nyt saaneet tutustua koko taloon ja vilskettä todellakin on riittänyt. Eilen pennut tulivat jo 8 viikon ikään. Kaikki on pennuilla hyvin ja etsivät edelleen loppuelämän kotejansa. 

Dimitri-ja-Taisto-400.gif
Dimitri ja Taisto 8 viikkoa
Rainer-ja-Tamara-400.gif
Rainer ja Tamara 8 viikkoa
Koko-jengi-400.gif
Koko jengi

30.1.2018

Aika vierii. Pennut ovat jo 7 viikkoa vanhoja ja villejä. Kaikki pennut ovat vielä varattavissa. Rainerille ja Dimitrille etsin  mielelläni näyttelyistä kiinnostuneita koteja. Kaikki muutkin kodit toki otetaan huomioon. Pääasia että pentu saa hyvän ja pysyvän kodin.
Pennut ovat kasvaneet kovasti. Kaikki ovat uteliaita ja leikkisiä ja kovia kehräämään. Joka yö nukkuvat sängyssä kainalossani tai jalkopäässä. Ilta- ja aamuvillin aikana saa varoa ettei kasvot ole vaaravyöhykkeessä kun juoksevat sänkyä edes takas ja syöksyvät peittojen alle. Joka kerta sitä ihmettelee että miten noin pienet saavat aikaiseksi sellaisen töminän kuin iso elefanttilauma juoksisi.
Lisään puuttuvat ja uudet kuvat kansioihin mahdollisimman pian. Anteeksi tähän astinen saamattomuuteni. Facebookissa on kuvia nähtävillä jo nyt.

Kuvat pennuista lisätty Pentueet välilehdelle pentujen omille sivuille.

Rainer-1-400.gif
Rainer 6 viikkoa, taustalla Taisto ja Tamara
Dimitri-ja-Taisto-400.gif
Dimitri ja Taisto 7 viikkoa

2.1.2018

Mirandan kuvia lisätty Kissat välilehdelle Mirandan omaan kuvakansioon. Keijon, Pobedan, Zastavan ja Wartburgin kuvia myös lisätty Pentueet välilehdelle kissojen oman nimen alle. Alhaalla jokaisesta esimerkkikuva.

2O8A3358-3-400.gif
Miranda 1 v 7 kk Kuva Tessa
2O8A1566-400.gif
Pobeda 9 kk Kuva Tessa
2O8A1341-400.gif
Keijo 9 kk Kuva Tessa
25507938_1822699027802807_6.gif
Zastava ja Wartburg

1.1.2018

Hyvää alkanutta vuotta 2018!

Pennut ovat tulleet jo kolmen viikon ikään. Tänään maisteltiin ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa. Vielä ruuan maku ei miellyttänyt, mutta kyllä se vielä alkaa maistumaan.

Lisäilen tässä illan ja huomisen aikana kuvia jokaisen pennun omaan kansioon. Pennun nimeä klikkaamalla Pentueet lehdellä saa kuvat näkyviin.

IMG_0189-400.gif
Rainer ja Dimitri 3 viikkoa
IMG_0190-400.gif
Taisto ja Tamara 3 viikkoa

17.12.2017

Meille syntyi viime sunnuntaina neljä pentua. Synnytys oli vaikea. Kirjoitan lisää lähipäivinä ja lisään pentujen kuvat ja tiedot. Kolme poikaa ja yksi tyttö.

Tänään Mercedes on viettänyt syntymäpäiviä täyttäen 7 v ja Miranda täyttäen 2 v. Onnittelut molemmille tytöille ja Mirandan sisaruksille.

22.11.2017

Meille odotetaan pentuja syntyväksi 10-13.12.2017 välisenä aikana yhdistelmästä:
IC NL*Perun's Hit the Road Jack NFO n 09 ja FI*FoxyPaw’s Lucky Lucille
NFO n 09 22


1.6.2017

Pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa yhtä lukuun ottamatta. On ollut mukava huomata kuinka reippaita ja sosiaalisia pennut ovat. Kaikilta tulee viestiä että häntä pystyssä tutustutaan paikkoihin ja mahdollisesti kodin muihin lemmikkeihin. Mukavia hetkiä kaikille pennun kanssa. Oli ilo tutustua teihin uusiin ihmisiin ja löytää pennuille hyvät kodit. Kiitos myös ennestään tutuille. Oli helppo päätös luovuttaa pentu teille.

Regina täällä odottelee vielä sitä oikeaa kotia. Regina on uskomaton pakkaus. Tyttö juttelee ja kehrää kovasti ja on aivan kaikessa mukana. Joku saa tästä tytöstä hienon lemmikin. Ole rohkeasti yhteydessä. En voi liiaksi kehua Reginaa ja taatusti tarkoitan joka sanaa. Olen jo täysin rakastunut Reginaan <3

8.5.2017

LujaaLaatua pentujen uudet 11 viikkoiskuvat lisätty Pentueet välilehdelle. Klikkaa pennun kuvaa niin kuvat aukeaa näkyville.

Zastava-ja-Inkku-400.gif
Studebaker, Zastava ja Inkku
Joku-400.gif

3.5.2017

Viime viikolla en saanut kuvattu kuin osan LujaaLaatua pennuista. Koitan perjantaina saada otettua kuvia kaikista.
Uudet kuvat lisätty TosiTummaT pennuista. Aika pentujen kanssa käy vähiin. Tummat on jo 10 viikkoa ja LujaaLaatua pennut tulevat jo 11 viikkoa.

26.4.2017

Kaikki pennut on nyt rokotettu ensimmäisen kerran ja kaikki meni hyvin.
Alakerta on valloitettu. Pennut eivät edes malta nukkua kun toisten takaa-ajaminen ja riehunta on niin mukavaa.

IMG_0044-400.gif

22.4.2017

Trio-1-400.gif
Trio
Viisikko-400.gif
Viisikko

19.4.2017

Aika kuluu ja pennut kasvaa. Kaikki on jo yli kilon ja meno sen mukaista. Pennut ovat päässeet jo tutustumaan alakertaan. Isot olivat uteliaita ja jopa ehkä hieman pelokkaita. Pentuja nuuskittiin, seurattiin, muristiin ja jopa vähän kokeiltiin tassulla.
Huone todelalkin on jo käynyt pieneksi. Sieltä karataan heti kun ovi aukeaa. Oikein joukkopako.

Kävimme pääsiäisen aikaan muiden ihmisten lailla ihmettelemässä Lohtajan Ohtakarissa luonnon ihmettä. Yhden yön aikana oli myrsky kasannut valtavat jääröykkiöt (jopa 10 m korkuiset). Kuvia nähtävillä Harrastukset sivulla Sekalaista linkin alla.

15.4.2017

Pobeda-ja-Trabant-400.gif
Pobeda ja Trabant
Zastava-ja-Tenho-400.gif
Zastava ja Tenho

8.4.2017

LujaaLaatua pentujen uudet kuvat lisätty Pentueet välilehdelle.

Eilen tuli postin mukana jo TosiTummien rekisterikirjat. Toivottavasti tulee maanataina myös LujaaLaatua pentujenkin.

TosiTummat painavat kuuden viikon iässä n.800 g ja LujaaLaatua pennut seitsemän viikon iässä n. 850-1000 g.
Meno on villiä. Odottelen vielä viikon verran ennen kuin päästän lapsoset portaisiin. Nytkin on jo täysi työ saada ne pysymään huoneessa. Kun oven avaa niin iso lauma pentuja vyöryy eteiseen.

IMG_0450-600.gif

6.4.2017

Inkku täytti 1.2.2017 10 vuotta. Vielä on kuin nuoret pojat. <3 br="">Inkun kuvat sivulle lisätty pari kuvaa pojasta.

Inkku-ja-pennut-400.gif
Inkku, Zastava ja Studebaker
Inkku-ja-Zastava-400.gif
Inkku ja Zastava

5.4.2017

Uusia kuvia lisätty TosiTummista Pentueet välilehdelle.

Ramona-ja-Volga-400.gif
Volga ja Ramona
Tenho-ja-Keijo-400.gif
Keijo ja Tenho

31.3.2017

Viikko hurahtaa vauhdilla. TosiTummaT on nyt 5 viikkoa ja LujaaLaatua pennut 6 viikkoa. Huone alkaa jo käymään pieneksi. Kovasti on jo tunkua oven ulkopuolelle kun oven avaa, mutta odotellaan nyt vielä viikko pari että oppivat käyttämään portaita turvallisesti. Nyt on vielä liian hurjaa menoa että uskaltais laskea portaisiin.

Pennuilla on kaikki hyvin. Painoa tulee ja kaikki on sosiaalisia ja vilkkaita. Ruoka maistuu jo ilman valvovaa silmää. :)

Uudet kuvat lisätty Pentueet välilehdelle. Klikkaamalla pennun nimeä kuvat aukeaa.

Elite-400.gif
Studebaker ja Elite

Ferrarin ruumiinavaustulos saapui tällä viikolla. Sairastelun ja kuoleman syyksi paljastui
keuhkoissa ja rintaontelossa havaittu pahanlaatuinen kasvain. Sinänsä helpottavaa että voin nyt lopettaa itseni syyttelyn. Enempää en olisi voinut tehdä Ferrarin eteen. <3 br="">Ikävä on edelleen kova.

22.3.2017

Viikko kulunut nopeaan. Pentujen hoito käy kokopäiväisestä työstä. Aamut alkaa punnituksella, ruuan syönti/syöttäminen, laatikolla käynti, pesän lakanoiden/vaippojen vaihto, huoneen siivousta, hiekkalaatikoiden siivousta, leikittämistä, kampaamista, serkusten/sisarusten leikkimisen katsomista jne.

Pennut on nyt tajunneet syömisen idean. Joitakin joutuu siinä hivenen auttamaan lusikan avulla, mutta ruoka maistuu kaikille hyvin. Hiekkalaatikon tarkoitus on nyt viimein kunnolla opittu. Tosin hiekkaa meinaa mennä välillä suuhunkin. Ihmisemolla tuleekin olla silmät joka puolella kehoa että näkee mitä kukin milloinkin tekee. Pennut ei oliken aina ymmärrä miksi keskeytän hiekan syönnin ja kaivan suuta. Silloin saan naskalinterävät hampaat sormeeni.

17.3.2017

LujaaLaatua pennut saavuttivat neljän viikon iän. Uudet kuvat lisätty Pentueet välilehdelle jokaisen pennun nimen kohdalle (klikkaa nimeä).

Syömistä on harjoiteltu ja lähes jokainen sen jo osaa. Myös hiekkalaatikolla on jokunen oppinut käymään. Se on kuitenkin minun vahdittava homma kun hiekka meinaa maistua liian hyvälle pentujen mielestä ja minun mielestä se ei ole pennun ravintoa.

Painot on nousseet ja puolet on jo ylittäneet puolen kilon rajapyykin. Loputkin on siinä lähellä.

15.3.2017

TosiTummien kolmen viikon kuvat päivitetty Pentueet sivulle jokaisen pennun kohdalle. klikkaa pennun nimeä niin pääset katsomaan kuvat.

Eilen yritimme yhdistää pentueet samaan huoneeseen . Lotus hyväksyi heti pennut. Alkoi pesemään, pissattamaan ja syöttämään kuin omiaan. Meinasi että häneltä onnistuu 13 pennun ruokinta siinä missä kahdeksnkin pennun. Pennut tulivat heti toimeen keskenään ja alkoivat painia ja hypätä.
Lexus ei ollut siirrosta mitenkään mielissään. Se etsiskeli pentujaan enstisestä pentuhuoneesta huudellen niiden perään eikä tajunnut ollenkaan että ne on sen pentuja joiden luo vien sitä uuteen huoneeseen. Illalla siirsimme sitten pennut takaisin emolleen. Yritämme siirtoa myöhemmin uudelleen.

LujaaLaatua pennut on saaneet kiinteää ruokaa nyt muutaman päivän ajan. Vasta tänään Zastava ja Volga suostuivat syömään tarjoamaani ruokaa. Eilen annoin TosiTummille ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa ja Regina oppi heti asian jujun ja söi hyvällä ruokahalulla sekä eilen että tänään. Molemmilla emoilla on riittänyt hyvin maitoa ja pentujen painot on nousseet tasaisesti.

12.3.2017

Lotus synnytti kahdeksan pentua 17.2.2017 ja Lexus 22.2.2017.

Lotuksen pennut saivat nimensä LujaaLaatua teeman mukaan ja Lexuksen TosiTummaT vol2 teeman mukaan.

Pennusita on lisätty kahden ja kolmen viikon kuvat niiden omille sivuille Pentueet välilehdelle. Kerran viikossa lisään kuvia.

Aika pentujen kanssa on mennyt joutuisasti. Pennut kasvavat tasaista vauhtia. Eilen LujaaLaatua pennut saivat ensimmäisen kerran kiinteää ravintoa, mutta yhdellekään ei kelvannut. Tänään uusi yritys. Saapa nähdä milloin alkaa kelpaamaan muukin kuin emon maito.

27.1.2017

Rakastan sinua ikuisesti. <3
 
Taatusti hän kuulee.
Hän katselee sinua varmasti kaiken aikaa.
Ehkä hän on nyt onnellinen,
ehkä joidenkuiden ei ole tarkoituskaan
jäädä meidän elämäämme pysyvästi.
Ehkä jotkut ovat vain ohikulkijoita,
vain läpikulkumatkalla.
Ehkä hän opetti sinua rakastamaan,
antamaan ja välittämään.
Se oli hänen lahjansa sinulle.
Hän opetti sinulle paljon, ja sitten hän lähti
Ehkä hänen ei yksinkertaisesti
tarvinnut viipyä pitempään.
Hän antoi sinulle lahjansa ja oli sitten vapaa jatkamaan matkaa,
mutta häneltä saamasi lahjan
sinä saat pitää ikuisesti.
200-Ferrari.gif
Kirjoitan kaikille julkisesti mitä Ferrarille tapahtui estääkseni virheellisen tiedon leviämisen. Epäilimme Ferrarilla karvapaakkiongelmaa yökkimisen takia. Annoimme ohjeistuksen mukaan parafiiniöljyä. Ilmoitin eläinlääkärille perjantaina että en uskalla jättää asiaa viikonlopuksi avoimeksi ja saimme ajan lääkäriin. Ferrari kuvattiin ja todettiin että mitään tukosta ei ole vaan keuhkot on painuneet kasaan runsaasta nesteestä johtuen. Eläinlääkäri soitti kaikki lähiseutujen eläinlääkäriasemat läpi, mutta kukaan ei ottanut Ferraria vastaan. Viimein Vantaan Tammiston eläinsairaala suostui ottamaan meidät vastaan. Olimme jo tekemässä lähtöä junalle kun sairaalasta soitti eläinlääkäri nähtyään kuvat ja sanoi että hän ei voi suositella että lähdemme junaan. Ferrari ei kuulemma tulisi selviämään reissusta tukehtumatta. Niin huono oli tilanne. Jouduimme tekemään pikaisesti päätöksen ja emme halunneet tuottaa enempää kipua ja tuskaa rakkaalle perheenjäsenelle. Kaikki tämä kävi vuorokauden sisään eli todella nopeaa kaikki eteni. Mitään poikkeavaa oiretta emme ennen tätä nähneet. Olen asiaa miettinyt, syytellyt itseäni, jossitellut ym, mutta mikään ei tuo Ferraria takaisin luoksemme ja terveeksi. Huomenna Ferrari lähtee avattavaksi ja toivomme että saamme vastauksen avoimiin kysymyksiimme.
.

26.1.2017

Päivitetty Pennut välilehteä uutisilla. :)

15.12.2016

Kävimme Mirandan kanssa Oulun Evidensiassa HCM ultrassa ja verikokeissa.

Miranda on 22.11.2016 eläinlääkäri Outi Niemelän toimesta luokiteltu HCM negatiiviseksi. Lisäksi samalla määriteltiin veriryhmä ja FIV ja FeLV (negat.)

Mertsi ja Kyösti kävivät samat toimenpiteet läpi 29.11.2016.
Molemmilla oli sydän erinomaisessa kunnossa. FIV ja FelV (negat.)
Nyt vain tyttöjä tapaamaan. :)

19.9.2016

Viikonloppuna oli Lapualla näyttely. WitSarin kissoja siellä  oli edustamassa Miranda, Mertsi ja Kyösti.
Kyösti oli lauantaina ex1 ja tuomarin paras nuori kategoriassa II ja pääsi ensimmäistä kertaa loppupaneeliin. Hienoa!
Mertsi oli ex 1 kahdesta. Tuomari antoi myös Mirandalle ex1 ja valitsi MIrandan myös värin parhaaksi. Ensimmäistä kertaa Miranda näinollen  oli veljeään parempi näyttelyssä missä olivat yhtä aikaa.

Sunnuntaina Kyösti ex1, Mertsi ex2 kolmesta, Miranda ex1. Värin paras valinnassa oli tiukkaa vääntöä kuudella kissalla. Lopulta Mertsi jäi kolmoseksi ja Miranda kakkoseksi.

30.8.2016

Luleån matka on nyt tehty. Eilinen päivä meni nukkuessa ja vieläkin väsyttää. Näyttelyhalli saa meiltä täydet pisteet kuten myös näyttelyhäkit ja jaetut ilmaisnäytteet. Järjestelyissä ruotsalaisilla sen sijaan on vielä opittavaa. Panelin alku myöhästyi todella paljon kun mikään ei tuntunut heillä onnistuvan. Näyttely oli järjestävän yhdistyksen 30-vuotis juhlanäyttely eli luulisi että kaikki asiat olisi kunnolla hanskassa. Näytti että suomalaiset assarit olisivat pitäneet panelin kasassa. Ruotsalaiset assarit eivät myöskään osanneet esitellä kissoja edustavasti. Kissa pidettiin vain pöydällä tai nostettin kainaloon eikä puhettakaan että niitä olisi pidetty näyttävästi näyttelyasennossa. Kuulutukset olisi myös ollut syytä kuuluttaa myös englanniksi eikä pelkästään ruotsiksi. Kuitenkin jäi kaikkiaan hyvä mieli näyttelystä ja osallistumme varmasti uudelleenkin.

Näyttelyssä ei myöskään käyneet kortit tai eurot maksuvälineenä emmekä tietenkään olleet varautuneet kruunuilla. Onneksi olimme matkassa omalla matkailuautolla että saimme syötävää ja juotavaa.

Lauantaina Mersu sai kolmannen CAPIB sertin ja valmistui International Premieriksi (IP). Olipa Mersu myös tuomarin paras kastraattinaaras.
Miranda oli ex1, Mertsi ex2, Kyösti ex1, Lotus ex4. Lotuksen tuomari ei arvostanut yhtään karvatonta kissaa vaan valikoi sen heti nelikon viimeiseksi sertin tavoittelijaksi.

Sunnuntaina Mersu sai ensimmäisen CAGPIB sertinsä luokassa 6 ja oli myös tuomarin paras kastraattinaaras II kategoriassa. Tuomarin paras valintaan tuomari ei ottanut edes muita ehdokkaita koska Mersu oli kuulemma niin hienossa kunnossa että muilla ei ollut mitään mahdollisuuksia. Mukava kuulla joskus tällaistakin. :)
Miranda oli ex1 ja Mertsi ex1, värin paras ja tuomarin paras. Tuomarin sanoja lainatakseni "on teillä vitsit vähissä kun tuotte sisarukset samaan näyttelyyn". :)
Kyösti oli ex1 ja olipa myös panelipaikka lähellä. Tuomari piti kovasti pojasta.
Lotus oli tällä kertaa ex2 neljästä sertin tavoittelijasta. Tuomari piti kovasti Lotuksesta ja turkillisena olisi jopa voinut yllättää.

Kaiken kaikkiaan en voi olla kuin tyytyväinen viikonloppuun. Kiitokset kaikille seurasta. Ensi vuonna uudelleen vielä suuremmalla porukalla.

19.8.2016

Kissojen Tulokset päivitetty. Päivitän kuulumisia lisää kunhan Luleån näyttelyreissu on tehty 27-28.8.2016.

23.5.2016

Olimme viikonloppuna Tampereella Pirokin näyttelyssä. Mukanamme oli Lotus ja Miranda. Lotus oli täysin turkiton ja kaulurista ei tietoakaan. Miranda taasen teki ensiesiintymisensä.

Lauantaina Lotuksella oli kaksi turkillista kilpakumppania kilpailemassa sertistä. Meidän ja kasvattajan yllätykseksi Lotus sai sertin ja pääsi tuomarin paras valintoihin.
Miranda sai todella hyvät arvostelut ja oli tiukkaa vääntöä tuomarin paras valinnassa. Lopulta Miranda jäi kakkoseksi.

Sunnuntaina Lotuksella oli taasen sertikilpailu ja sai sertin valmistuen samalla Championiksi. Olipa Lotus myös värin paras tot. Näköjään sitä voi myös turkittomana pärjätä. :)
Miranda oli myös värin paras tot. Tuomarin paras valinnassa tuomari sanoi että pennuissa oli hänen sen päivän kovin taso ja hän joutui miettimään tosissaan että minkä kissan valitsee parhaaksi. Lopulta voiton vei Maine Coon.

Olen todella iloinen viikonlopun saavutuksista ja ylpeä kissojeni käytöksestä. Miranda ei osoittanut minkään laista pelkoa koko aikana vaikka oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä. Molemmat vain kehräsivät ja nauttivat. Tuskin maltan odottaa seuraavaa näyttelyä. :)

1.4.2016

IMG_0041.gif
Kyösti 13 viikkoa
IMG_0007.gif
Feija 13 viikkoa
IMG_0013.gif
Miranda 13 viikkoa
WP_20160309_17_07_55_Pro__h.gif
Mertsi 13 viikkoa Lexuksen kanssa
WP_20160309_16_49_25_Pro.gif
Kaikki vielä koossa

28.3.2016

Pennut ovat nyt lähteneet uusiin koteihinsa. Miranda jäi meille itselle. Aina välillä se selvästi etsii kavereitaan. Kulkee kurnutellen ja naukuen. Peilistä oman kuvansa nähdessään se kurnuttaa ja hyppää peiliä vaste ja ihmettelee kun peilissä näkyvä kaveri ei ala sen kanssa leikkimään. Emo ei ole pahemmin pentuja etsiskellyt. Onneksi yksi jäi sille hoidettavaksi.

17.3.2016

Pennut tänään 13 viikkoa. Kävimme toisilla rokotuksilla ja samalla pennut sirutettiin. Kaikki oli niin reippaita. Ääntäkään eivät päästäneet ja istuivat kiltisti pöydällä. Emo oli mukana huolehtimassa pennuistaan.

Tässä kuvat pennuista 12 viikkoisina. Julkaisen joku päivä uudet 13 viikon kuvat mikäli saan kuvattua kelvollisia kuvia. :)

IMG_0024.gif
Kyösti 12 viikkoa
IMG_0023.gif
Feija 12 viikkoa
IMG_0028.gif
Mertsi 12 viikkoa
IMG_0016.gif
Miranda12 viikkoa
IMG_0011.gif
Mertsi ja Feija

16.3.2016

12527943_10154055395839036_.gif
Kyösti 11 viikkoa
12527754_10154055635824036_.gif
Feija 11 viikkoa
12596209_10154055393179036_.gif
Mertsi 11 viikkoa
12016453_10154055395444036_.gif
Miranda 11 viikkoa

7.3.2016

Viime viikolla kävimme Studio Sundellilla pentujen kanssa 11 viikon valokuvauksessa. Ensin yritimme kuvausta keskiviikkona, mutta eihän siitä meinannut tulla mitään näiden viikareiden kanssa. Uusi yritys oli perjantaina. Olin aamupäivän hyppyyttänyt pentuja ja kokeilimme kuvausta iltapäivällä. Aika laihoin tuloksin tälläkin kertaa. Yhteiskuvaan näitä pentuja ei tunnu saavan. Sattuman kauppaa oli koko kuvaaminen. Hyviä yksittäin otettuja kuvia oli kuitenkin tuloksena melkoisen paljon. Julkaisen kuvia kunhan saan niihin käyttöoikeuden. :)

Enää vajaa kaksi viikkoa kun ensimmäiset pennut lähtevät uusiin koteihinsa. Nyt jo meinaa itkettää. Miten näistä voi luopua.

Nyt on kaikki pennut varattu. Uusia suunnitelmia tekemään. :)

29.2.2016

Pennut on nyt 10 viikon ikäisiä. Reviiri on laajentunut koko talon kattavaksi ja vauhti ei hiljene koko päivänä. Välillä minä joudun puuttumaan ja opettamaan että verhoissa ei kiipeillä tai tapettia ei revitä. Välillä Lexus puuttuu emon ominaisuudessa ja koittaa rauhoittaa villiviikareita. Umeimmiten kummankaan yritykset ei tuota tulosta.

Viime viikolla kävimme eläinlääkärissä tarkastuksella ja rokotuksella. Sukupuolet oli katsottu oikein. Huh.

Mustavalkoiset pojat Kyösti ja Feija ovat vielä vapaina. Jos olet kiinnostunut niin ota rohkeasti yhteyttä. Luovutusikä lähestyy. Pääsiäisen aikaan on mahdollista saada oma kisuli kotiin. :)

IMG_0004.gif
Kyösti 10 viikkoa
IMG_0018.gif
Feija 10 viikkoa
IMG_0015.gif
Mertsi 10 viikkoa
IMG_0006.gif
Miranda 10 viikkoa
IMG_0259.gif
Ferrari valvomisvuorossa
IMG_0312.gif
Kyösti 9 viikkoa
IMG_0330.gif
Feija 9 viikkoa
IMG_0325.gif
Mertsi 9 viikkoa
IMG_0324.gif
Miranda 9 viikkoa

9.2.2016

Aika rientää. Pennut on jo 7,5 viikkoa. Ensimmäisiin rokotuksiinkin on jo aika varattuna. Tähän saakka pennut ovat syöneet jauhelihaa raksujen ja märkäruuan lisäksi. Eilen sitten pienimme niille possun suikaleita. Kyllä olivatkin suurta herkkua. Emo meinasi jäädä ilman. :)

IMG_0273.gif
7,5 viikkoa
Pennut-7-viikkoa-022.gif
Kyösti 7 viikkoa
Pennut-7-viikkoa-031.gif
Mertsi 7 viikkoa
Pennut-7-viikkoa-027.gif
Miranda 7 viikkoa
Pennut-7-viikkoa-024.gif
Feija 7 viikkoa

30.1.2016

Pennut 6 viikkoa. Huoneeseen tutustuminen on todenteolla alkanuut. Joka paikkaan pitää päästä. Kiivettän jo korkealle kiipeilypuuhun ja sitten mietitään että kuinka täältä tullaan alas. Yläkerrasta kuuluu semmoinen töminä kuin siellä eläisi lauma elefantteja. :) Painot on kaikille nousseet erittäin hyvin. Kaikkien painot on 810-1000 g välillä.

Pennut-6-viikkoa-023.gif
Kyösti 6 viikkoa
Pennut-6-viikkoa-028.gif
Feija 6 viikkkoa
Pennut-6-viikkoa-001.gif
Miranda 6 viikkoa
Pennut-6-viikkoa-006.gif
Mertsi 6 viikkoa
Pennut-6-viikkoa-017.gif
Mukava kiipeillä
Pennut-6-viikkoa-010.gif
Mertsi ja Miranda

26.1.2016

Aika menee nopeasti. Tällä viikolla pennut tulevat jo kuuden viikon ikään. Pentupesässä ei käydä enää kuin kääntymässä. Hiekkalaatikko ja hiekkakin muuttui jo aikuisten laatikkoon. Kuivamuonaa ja ruokaa käydään syömässä emon kipoista. Ruoka tälle porukalle maistuukin. Kaikki ovat isompia kuin WauhtiWeikot olivat samassa iässä. Toki niitä olikin kaksi enemmän.

Pennut-5-viikkoa-025.gif
Kyösti 5 viikkoa
Pennut-5-viikkoa-006.gif
Mertsi 5 viikkoa
Pennut-5-viikkoa-027.gif
Miranda 5 viikkoa
Pennut-5-viikkoa-009.gif
Feija 5 viikkoa
Pennut-4-viikkoa-052.gif
Kyösti 4 viikkoa
Pennut-4-viikkoa-025.gif
Mertsi 4 viikkoa
Pennut-4-viikkoa-047.gif
Miranda 4 viikkoa
Pennut-4-viikkoa-030.gif
Feija 4 viikkoa

11.1.2016

Olimme eilen kissanäyttelyssä Seinäjoella Lotuksen kanssa. Näyttely oli tälle 7 kk vanhalle kissalle ensimmäinen. Kerran hän on ollut kaverina sisaruksilleen, mutta ei itse näyttelytähtenä.

Yllättäin minua ei jännittänyt tavanomaiseen tapaani. Jännitys iski vasta kun olin kissan kanssa tuomarin luona. Heti ensi hetkestä saakka Lotus käyttäytyi kuin olisi ollut aina näyttelyssä. Leikki, tutki häkkiä, söi, kävi laatikolla, kehräsi ja puski minua.

Ensin Lotuksella oli kilpailua ex tuloksesta nuorten luokassa. Lotus voitti sen ollen ex1. Seuraavaksi odotimme että viimeinenkin pentu on arvosteltu ja tuli värin parhaan valinta. Siinä oli mukana aikuinen, nuori ja pentu. Lotus oli värin paras tot. Sitten odottelimme tuomarin paras valintaa. Siinä oli mukana kuusi erirotuisia nuoria. Tuomari pudotti jatkosta heti alkuunsa neljä jättäen paikalle vain Lotuksen ja siperiankissan. Jännitys oli jo melkoista. Lopulta hän päätyi valitsemaan Lotuksen tuomarin parhaaksi hienon pään vuoksi.
Seuraavaksi aloimme sitten jännittämään loppupanelia. Paneliin oli jokaiselta kakkoskategoriaa arvostellelta tuomarilta valittu yksi nuori/tuomari. Kilpailijoita oli siis lopussa neljä; Lotus, Lotuksen sisko Milli ja kaksi maine coonia. Äänet meni tasan 2-2 Lotuksen ja toisen coonin välillä. Erän tuomarin tehtäväksi tuli valita kumpi kissoista on Best in Show ja hän valitsi Lotuksen!

Huima näyttely ensikertalaiselta! Ei tätä voi vieläkään ymmärtää. :) Kiitos Eilalle hienosta ja kiltistä tytöstä. Näyttelykärpänen taisi taas puraista...

9.1.2016

Hyvää alkanutta uutta vuotta 2016 kaikille.

Pennut tulivat torstaina kolme viikkoa. Eilen maisteltiin ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa ja kaikille maistui hyvin. Nyt jatketaan uusien makujen kokeilua. :)  Kaikki on mennyt hyvin. Lexus hoitaa pentujaan erittäin hyvin.

TosiTummaT-3-viikkoa-047.gif
Kyösti 3 viikkoa
TosiTummaT-3-viikkoa-052.gif
Mertsi 3 viikkoa
TosiTummaT-3-viikkoa-001.gif
Miranda 3 viikkoa
TosiTummaT-3-viikkoa-040.gif
Feija 3 viikkoa
TosiTummaT-3-viikkoa-033.gif
Kyösti ja Mertsi
009.gif
WitSarin TosiTummaT

31.12.2015

Pennut täyttivät tänään kaksi viikkoa. Uskomatonta miten pieni kissanpentu voi olla suloinen. Miten ne osaavat jo tunnistaa ääneni. Kun menen juttelemaan niin kaikki aloittavat kauhean huutokonsertin, Miranda ja Feija etunenässä. Monta ihmettelemisen aihetta on pienessä pennussa ja kohta pennuilla maailmasta kun reviiri laajenee. Nyt on jo käyty kokeilemassa suurempaa pesää, mutta Lexus ei sitä vielä hyväksynyt. Nökötti vain entisessä pesässä ja kurnutti.

Painoa Kyöstillä, Mertsillä ja Mirandalla on kolmisen sataa grammaa. Feija on tällä hetkellä hivenen pienempi.

Pennut-2-vko-008.gif
WitSarin Kyösti 2 viikkoa
Pennut-2-vko-025.gif
WitSarin Mertsi 2 viikkoa
Pennut-2-vko-040.gif
WitSarin Miranda 2 viikkoa
Pennut-2-vko-048.gif
WitSarin Feija 2 viikkoa

28.12.15

Pennut saavuttivat viikon iän jouluaattona. Tässä muutama kuva väliaikaisesti tälle sivulle laitettuna. Kuvat tulevat jatkossa Pentueet sivulle kunkin pennun alle kunhan sivut saadaan valmiiksi.

Saksa-ja-pennut-1-viikko-06.gif
Lexus ja pennut jouluaattona
13.gif
WitSarin Kyösti
12.gif
WitSarin Mertsi
3.gif
WitSarin Miranda
Saksa-ja-pennut-1-viikko-04.gif
WitSarin Feija
Saksa-ja-pennut-1-viikko-02.gif
Lexus on tarkka vauvoistaan

18.12.15

FoxyPaw's Lucky Lucille eli Lexus sai eilen neljä isoa pentua. Kaikki meni hyvin ensikertalaiselta. Ääntäkään Lexus ei päästänyt koko aikana. Tunnin sisälle syntyi kolme pentua. Neljäs antoi hieman odotuttaa itseään syntyen kolmen tunnin kuluttua kolmannesta pennusta.

Pentulaaatikosta kuuluu pientä natinaa, mutta kaikki voivat tällä hetkellä hyvin. Niin emo kuin vauvatkin.

Laitan myöhemmin kuvia ja pentujen nimet näkyville kunhan saan varmistettua sukupuolet. :)

1937322_1021481804540384_36.gif

Lexus ja 17.12.2015 syntyneet pennut

27.3.2015

Olen unohtanut mainita että FoxyPaw's Lucky Lucille eli Lexus oli viime vuoden (2014)pentujen/nuorten Kissaliiton 2. , Norjalaisen metsäkissan 1.  ja Surok:n 1. Onnellinen. :)

23.3.2015

Viikonlopun Kokkolan näyttely takana ja väsymys sen mukainen. Lexus teki siellä esiintymisen luokassa 9. Lauantaina oli sertikilpailu missä Lexus sai ex1 CAC ja oli lopulta myös tuomarin paras. Sunnuntaina oli samoin sertikilpailu ja Lexus oli taas ex1 CAC ja vieläpä värin paras.

Mukana oli myös kasvattini WitSarin Maranellonpunainen eli Haru. Haru sai molempina päivinä erittäin hyvät arvostelut ja sertit. Meidän leijonakuningas. :)

Haru oli meillä yötä ja sai viettää aikaansa veljensä Ferrarin kanssa. Uskomatonta miten veljekset tulevat keskenään toimeen näin pitkän ajan päästäkin. Saman tien kurnuttelevat toisilleen ja kulkevat peräkanaa. Jos toinen meni teroittamaan kynsiä niin toinen meni perässä, toinen meni syömään niin toinenkin. Ihanat pojat. <3

3.1.2015

Hyvää alkanutta vuota 2015! Näin Ferrarin syntymäpäivän kunniaksi uusia kuvia.

Kuvat 1.1.2015 Mikael Axelqvist

10277424_834792753228760_60.gif
FoxyPaw's Lucky Lucille "Lexus" 1 v
10308356_834793523228683_75.gif
FoxyPaw's Thunder&Lightning "Milli" 7 v
10415599_834793663228669_46.gif
FoxyPaw's Indian "Inkku" 7 v
10917399_834793789895323_22.gif
WitSarin Ferrari "Ferrari"  3.1.2015 5 v
10405310_834793906561978_10.gif
WitSarin Mercedes "Mersu" 4 v

Suunnitelmia:

Emo: FI*FoxyPaw's Lucky Lucille 
NFO n 09 22
(ruskeatabby-valkoinen)
Isä: CH NL*Perun's Hit The Road Jack
               NFO n 09
(musta-valkoinen)
200.gif plans_Jack1.jpg

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin odotamme pentuja syntyväksi helmikuun lopussa/maaliskuun alussa.

Odotamme seuraavia värejä/ kuvoita:

Urokset: ruskeakuviollinen & musta, valkoisella tai ilman. 

Naarat: ruskeakuviollinen & musta, valkoisella tai ilman.

13.12.2014

Torstaina 11.12.2014 kävimme Oulun Animagissa Lexuksen kanssa. Lexukselle tehtiin HCM-ultaääni tutkimus eli sydämen ulträäänitutkimus. Lisäksi otimme verinäytteet FelV, Fiv, veriryhmän määritys ja samalla lähetimme verinäytteen Hanne Lohen kissojen geenitutkimukseen. Kaikki meni hyvin. Lexus oli todella reipas. Kaikki oli mukavaa ja mitään ei tarvinnut pelätä. Hoitajia ja lääkäriäkin piti vain puskea ja jopa nuolaista.

HCM oli normaali
FelV negatiivinen
FIV negatiivinen
Veriryhmä A

Eläinlääkärinä Outi Niemelä

13.10.2014

Herätys klo 04.00. Lento lähti Kruunupyyn kentältä 5.55. Hieman meinasi jännittää kun matkustin ensimmäistä kertaa kissan kanssa koneessa ja vielä yksin. Alussa Lexus naukui vähän. Sen jälkeen boxista ei kuulunut mitään. Stessaantumista ei näkynyt kissasta ollenkaan. Oli kyllä helppo tapa matkustaa.

Näyttely oli Kirkonummen Masalassa. Lauantaina Lexus oli tuomarin paras. Sunnuntaina samoin. Koskaan aiemmin en ole jännittänyt näin paljon. Kädet vain tärisi ja pyörtyminen ei tainnut olla kaukana. :D

Yövyimme Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport hotellissa. Hotelli oli todella rauhallinen ja siisti. Lexus kotiutui samantien. Huonetta ei edes tarvinnut suuremmin tutkia vaan oli kiva leikkiä ja syödä. :)

Sunnuntaina tulimme junalla kotiin. Kotona olimme 22.30.

Suuren suuret kiitokset matkaseuralaisille; Karita, Minna ja Manna sekä kuskimme Jenni-Riikka, Iinu ja Lillan. Naurua ja huumoria, itkua ja hammastenkiristelyä löytyi sopivasti. :)

9.10.2014

Nyt oli vuorossa Tuurin kissanäyttely. Tuntui luksukselta lähteä aamulla vasta 6.45 matkaan. Näyttelypaikkana toimi kyläkaupan uusi maailman suurin joulumyymälä. Tilaa oli ja väkeäkin kiitettävästi.

Mukanamme oli kasvattini WitSarin Maranellonpunainen eli kotoisammin Haru. Haimme pojan meille jo torstaina Ylivieskan Yön konsertin jälkeen. Haru oli saman tien kuin kotonaan. Se vain kehräsi, kurnutteli, puski, keuli, nuoli ja kiipesi syliin ja seurasi joka askelta. :) Ihana poika. Ferrari sai nähdä veljensä ja heti pojat vain kurnuttelivat toisillensa. Kummallista miten yli neljän vuoden jälkeenkin kissat suhtautuvat toisiinsa näin. Milli ei huomannut että meillä on toinen punainen poika. Käveli useamman kerran Harun ohi ja taisi luulla Ferrariksi. Huomasi erehdyksensä vasta kun Haru meni perässä nuuskien Milliä. Siitäkään kohtaamisesta ei saatu tappelua tai edes murinaa aikaiseksi. :)

Lauantaina Lexus oli värin paras ja tuomarin paras. Panelissa onni ei suosinut. Haru sai sertin.

Sunnuntaina Lexus oli ex1 ja Haru sai sertin ja oli tuomarin paras.

Seuraavaa näyttelyä odotellessa. Ensi viikonloppuna pitäisi olla Kirkkonummella.

8.9.2014

Viikonloppu meni näyttelyssä Sastamalassa. Herätys oli klo 04.00 ja matkaan lähdimme 05.15. Pitkästä aikaa sain Kimmon mukaan. Matkan varrelta nappasimme asuntoauton kyytiin myös Karitan tuki-ja turvajoukoiksi jännittämään.

Lauantaina Lexus oli BIV nuorista ja pennuista (värin paras) ja NOM (tuomarin paras). Panelissa oli seitsemän nuorta. Lexus sai kolme ääntä yhden Curlin kanssa. Yksi ei näitä kissoja äänestänyt sai päättää voittajan ja valitsi Curlin. Taas niin lähellä....

Yöksi menimme VuoriCaravan Ellivuoreen. Lexus oli heti kuin kotonaan asuntoautossa. Vähän näytti että kaipasi lajitovereitaan. Olisihan tuolla mukana mennyt Inkku tai Ferrari kaverinakin, mutta tällä kertaa näin.

Sunnuntaina meinasin luovuttaa heti alkuunsa kun näin mitä kissoja vastaan taistelemme, mutta onneksi en luovuttanut. Lexus oli jälleen värin paras ja tuomarin paras. Panelissa äänet jakautui neljälle kissalle. Kaksi Coonia saivat kumpikin yhden äänen ja tasaäänin Lexus ja eilinen voittaja Curli saivat kumpikin kaksi ääntä. Näitä kahta ei äänestäneet tuomarit äänestivät uudelleen ja taas tuli tasapeli. Sitten yksi tuomari sai päättää voittajan ja valitsi Curlin. Taas kävi näin. Niin lähellä, mutta niin kaukana.

25.8.2014

Viikonlopun Lexus vietti RUROK:n näyttelyssä Vantaalla Karitan kanssa. Me itse olimme kummityttäremme Julian rippijuhlissa.

Lauantaina Lexus oli värin paras  (BIV-TOT) ja tuomarin paras. Panelissa sai kaksi ääntä. Veljensä Lucky Hunter voitti Lexuksen yhdellä äänellä.

Sunnuntain saavutus oli samanlainen eli värin paras tot ja tuomarin paras ja panelissa kaksi ääntä. Tällä kertaa veli ei ollut vastassa. Voiton vei Maine Coon, joka voiton myötä saavutti junior winner tittelin. Huonolle kissalle ei siis niukka tappio tullut.

Nyt vain nokka kohti seuraavia mittelöitä kahden viikon kuluttua.

 

29.7.2014

Viime viikonloppuna Lexus lähti kasvattajien matkassa kohti Helsinkiä Surokin näyttelyyn. Minä jäin kotiin jännitäämään kuinka tytön käy viimeistä kertaa pentuluokassa. Voin kertoa että ei ole helppoa jännittää kotoa käsin.

Lauantaina 26.7.2014 sain ensin viestin että Lexus oli värin paras (tot). Seuraavaksi tuli viesti että tuomarin paras. Sitten lopulta tuli viesti että Best in Show. En ollut uskoa. Onko tämä mahdollista?!

Sunnuntai oli lauantain toisinto. Ensin värin paras (tot), sitten tuomarin paras ja lopulta Best in Show. Ei ollut riemulla kyllä rajoja sen jälkeen.

10511185_753399208034782_91.gif
Lexus Surokin näyttelyssä Kuva Mikael Axelqvist

Lexukselle on lisätty omille sivuille kuvia ja näyttelytulokset.

Kempeleen näyttelyssä kävimme oikein valokuvaajalla. :)

2o8a8273.gif 2o8a8272.gif

10533758_763783186976915_65.gif 10455965_774256929262874_34.gif
Lexus BIS Kempele5.7.14 Lexus BIS Helsinki 26.7.14 ja 27.7.14
10338268_761933650495202_54.gif 10403097_764149340273633_18.gif
Taidetta mökillä

Pitää vielä lisätä menneiltä ajoilta muutama kuva. :)

10382453_766244603397440_21.gif 1907694_764884953533405_699.gif
Meidän piha 2014 Mirrinminttu vuosi istutuksen jälkeen 2014
10450822_750506881637879_51.gif 10376270_768525276502706_60.gif
Inkku hoitaa Lexusta Ulkona myrskyää
1601535_682662535088981_136.gif 1958138_710200659001835_104.gif
Lintujen bongausta Kerjäämistä

13.5.2013

Pientä jännitystä oli viikonlopuna ilmassa kun lähdimme lähes vuoden näyttelytauon jälkeen Vaasaan Altsun, Millin ja Mersun kanssa. Taisi meitä kaikkia tyttöjä jännittä aivan yhtä paljon. Onneksi ne näyttelyrutiinit oli jossain takaraivossa ja kaikki sujui lopulta aika hyvin. Lauantain tuloksena oli kaikille sertit ja Altsu oli vielä tuomarin paras eli pääsi loppupaneliin.

Sunnuntaina sain mukaani miespuolista vahvistusta kun Kimmo lähti matkaan ja Millin tilalle vaihtui Ferrari. Sunnuntailta en odottanut mitään erityistä. Siksipä olikin mukava yllätys kun kaikki saivat taas sertit ja Altsu oli taas tuomarin paras ja lisäksi vielä värin paras. Kaiken kruunasi Ferrari ollen tuomarin paras. Se tuli minulle sellaisena jymy-yllätyksenä etten vieläkään ymmärrä. :) Kaikkiaan mukava päivä siis.

1.gif 2.gif
Kuvat: Mikael Axelqvist Mercedes
3.gif 4.gif
Ferrari

 

2.3.2013

Tuulisen pakkaspäivän ajankuluksi viimeistelin yhden lasityön ja kuvailin kissoja.

ferru-ja-mersu-2.3.2013-002.gif ferru-ja-mersu-2.3.2013-001.gif
Ferrari ja Mercedes poseeraavat
ferru-ja-mersu-2.3.2013-011.gif ferru-ja-mersu-2.3.2013-016.gif
Huiska on meillä kova sana

 

21.1.2013

1-200.gif
Mersu ja Milli (tytär ja emo)

 

Harrastusten tiffanykansiota päivitetty

 

3.1.2013

Hyvää alkanutta vuotta 2013 kaikille.

Tänään olemme viettäneet Ferrarin ja samalla ensimmäisen kasvattamani pentueen 3-vuotis syntymäpäivää. Onnea kaikille WauhtiWeikoille.

 

19.11.2012

Vinkkinä kerrottakoon että olen päivittänyt uusia kuvia kaikkiin Harrastukset kansioihin.

 

Tässä on linkit minkä kautta pääsee lukemaan juttuja Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistyksen 2013 kalenterista.

 

http://yle.fi/uutiset/mirri_sanoo_muikku/6348049

http://www.kp24.fi/uutiset/lehti/319760/1/Ferrari-kissa-on-mister-maaliskuu

http://www.ot.fi/Story/?linkID=213954

 

Tässä vielä pari uutta kuvaa:

kesa-ja-syksy-2012-006.gif kesa-ja-syksy-2012-007.gif
Odotetaan nukkumaan menoa Onnellinen Ferrari
kesa-ja-syksy-2012-011.gif kesa-ja-syksy-2012-013.gif
Allu Mercedes ja Inkku

 

15.11.2012

Kissamaisen rentoa syyspäivää vietetty tänään. Ulkona aurinko paistelee, lämmintä pari astetta, lumesta ei enää tietoakaan. Linnut käyvät ikkunan takana ruokailemassa. Siinäpä kissoilla on viime aikoina riittänyt katseltavaa. Tällä hetellä lepäilevät lähelläni; Allu kehrää sylissä, Milli ja Mercedes nukkuvat vieressä, Inkku nukkuu kiipeilypuussa ja Ferrari on jalkojeni juuressa. 

24.10.2012 Kokkola-lehdessä oli juttua meidän Ferrarista. Juttu liittyi Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistyksen julkaisemaan vuoden 2013 kalenteriin. Ferrari on kuvattuna kalenterikuvaan ollessaan kolmen kuukauden. Valokuvaaja halusi että tulemme jutuntekoon että saavat nähdä Ferrarin nyt kohta kolme vuotiaana.
Kaiken kaikiaan jännä päivä ollut. Ensin juttu oli radio Keskipohjanmaassa. Sitten seurasimme nettiä ja lehtiä missä jutusta on mainintaa. Österbotten Tidning julkaisi jutussaan meidän Allun kalenterikuvan.

 

kesa-ja-syksy-2012-004.gif kesa-ja-syksy-2012-007.gif
Lintuja katselemassa
milli-ja-inkku.gif suukko.gif
Inkku ja Milli "Suukko"

 

19.9.2012

Pitkän tauon jälkeen kävimme Ferrarin ja Mercedeksen kanssa Tampereella näyttelyssä. Olimme poikkeuksellisesti paikalla vain sunnuntain. Päivä oli raskas paitsi minulle niin myös kissoille ja Kimmolle, joka oli kuskinamme. Herätys oli jo 3.30, mutta jännityksen vuoksi heräilin jo huomattavsti aiemmin. Näyttelypaikka oli Raholan urheiluhalli. Paikkana en pidä tuosta kuten Pirkkahallista. Ilma oli sisällä huono ja paikat sokkeloiset.

Mercedes sai sertin ja oli värin paras ja tuomarin paras. Ferrari sai sertin. Nyt molemmat on sertiä vaille premioreita.

Tulosten puolesta kannatti lähteä, vaikkakin väsymys oli todella kovaa kaksi seuraavaa päivää.

7.5.2012

Näyttelyelämä on taas aloitettu vuoden tauon jälkeen. Tämä ensimmäinen näyttely oli Vaasassa. Suuren suuresta jännityksestä huolimatta kaikki meni aika kivasti.

Lauantaina minulla oli mukana omat kasvattini Ferrari ja Mercedes. Mese oli hieman jännittynyt, mutta Ferrari otti rennosti. Poika makoili koko ajan riippukeinussa ja silminnähden nautti huomiosta. Molemmat saivat sertin ja lisäksi Ferrari oli tuomarin paras.

Sunnuntaina mukana oli Milli ja Altsu. Kumpikin yllätti minut rennolla olemuksellaan. Milli kehräsi arvostelussa ja Allu oli oma höperö itsensä koko ajan. Molemmat saivat sertin ja Allu oli lisäksi tuomarin paras. Tytöt olivat samalla tuomarilla eli kilpailivat samasta tuomarin paras tittelistä. Allun ilme miellytti tuomaria enemmän eli hän valitsi siksi Allun.

Tuomarien sanoja lainaten:
Ferrari - The Lion King <3 br="">Mercedes - Cool Lady :)
Milli - ruoka on maistunut
Allu - upea luonne

 

23.4.2012

Tässä on vierähtänyt tovi kun viimeksi päivittelin sivuja. Sanotaanpa muutama sana viime aikojen kuulumisista.

Meillä on nyt kaikki kissamme kastraatteja. Kaikki ei aina mene niin kuin on suunnitellut. Mercedeksen oli tarkoitus olla seuraava siitoskissamme, mutta tytölle tuli todella paha kohtutulehdus ja ei ollut muuta tehtävissä kuin kastroida.

Ferrarilla oli silmien kanssa vuoto-ongelmia ja kävimme Oulussa silmiin erikoistuneen eläinlääkärin juttusilla muutamaan otteeseen. Poika sai pariksi kuukaudeksi piilolinssit ja nyt sen jälkeen silmät on olleet kunnossa. Kissoilla todellakin on piilolaseja ja kissa jopa antoi niiden olla paikallaan. Voimakkuutta niissä ei tosin ollut vaan tarkoitus oli vähentää silmän ärsytyskierrettä.

Lisäksi meillä on harjoitettu "sienestystä" ja olipa meillä pienimuotoinen vesivahinkokokin. Se aiheutti meillä kuitenkin suuremman operaation kun vaihdoimme tapetit kaikkialle, lattiat koko taloon ja lattialistatkin uusimme. Lisäksi uusiksi meni matot, verhot ja osa lampuista ja huonekaluistakin. :)

Tässä muutamia uusia kuvia. Lisäksi lisäilen kuvia kissojen ja joidenkin kasvattien sivuille ja harrastuksiin.

 

kissat.gif
Mökillä kesällä 2011. Milli puuttuu kuvasta.

 

milli-ja-mersu-1.gif uusi-matto-1.gif
Milli ja Mersu Uuden maton riemua
jaatynyt-meriheina.gif jaatynyt-puu.gif
Talven tunnelmia
suppilovahverot.gif
"sienestystä" :)

 

slurps.gif tappelu.gif
Slurps Tappelu rotasta
tilanne.gif tuuliviiri.gif
Kissankulman uusi tuuliviiri

 

12.7.2011 

Päivitän pitkästä aikaa muutaman kuvan. Inkku, Altsu, Milli, Ferrari, Mercedes, Haru (Maranellonpunainen) ja Harrastukset sivun Saksa albumi ovat saaneet uusia kuvia.

 

kissat-toukokuussa-2011-022.jpg kissat-toukokuussa-2011-023.jpg
Milli ja Mercedes Pikku pesee emoa
kissat-toukokuussa-2011-027.jpg kissat-toukokuussa-2011-029.jpg
Uusia laatikoita Me autetaan kokoamisessa
kissat-toukokuussa-2011-033.jpg kissat-toukokuussa-2011-039.jpg
Meillä ei kissat ole pöydällä :D Fasaani käveli pihalla
kissat-toukokuussa-2011-040.jpg
Allu ja Mese tukkivat laatikoihin

 

11.6.2011

Mercedes oli Karitan mukana Hyvinkäällä. Me itse matkasimme Saksasta kotiin. Mercedes oli voittanut näyttelyn pentuluokan! Tottakai kun en itse ollu paikalla... Suuret kiitokset Karitalle ja Katille prinsessan huolehtimisesta.
 

9.5.2011

Lähdimme Karitan ja Sannan kanssa 6.5.2011 klo 5.22 junalla kohti Tamperetta. Mukanamme oli minun neljä kissaa (Inkku, Milli, Altsu ja Mercedes), Sannan Haru ja lisäksi kaksi kissaa matkasivat mukanamme Tampereelle huoltajalleen. Seinäjoelta matkaamme tarttui myös FoxyPaw's Night Hawk eli Tahvo.

Tampereella "hyppäsimme" tavaroinemme ja kissoinemme Pirokin bussiin ja matka kohti Tallinnaa alkoi. Helsingissä matkaamme tarttui vielä yksi kissa; FoxyPaw's Deep Freeze. Minulla oli kova jännitys tuulen suhteen, mutta laivamatka meni hyvin tuulettomissa merkeissä.

Näyttelyssä meni hienosti. Milli valmistui lauantaina Supreme Championiksi (SC). Inkku ja Altsu valmistuivat  sunnuntainamolemmat International Premieriksi (IP). Mercedes oli molempina päivinä värin paras tot. ja sunnuntaina vielä paneelissakin. Saipa yhden äänenkin. Milli oli myös sunnuntaina paneelissa.

Laiva takaisin Suomeen lähti 17.30. Perillä Helsingissä olimme 19.30. Pirokin bussi vei meidät lasteinemme Helsingin rautatieasemalle. Juna lähti kohti Kokkolaa klo 22.23 ja kotona olimme klo 05.10.

Olipahan se reissu, mutta kissa- ja tavaramäärästä huolimatta selvisimme.

img_0685.jpg img_4232.jpg
Milli ja Mese valokuvaajalla Värin paras valinta :D

 

11.4.2011

Mosse-kulta lähti tänään kissojen taivaaseen. Mosse sai elää lähes 15 vuotiaaksi. Laumastamme on yksi persoona poissa. Ikävä on suuri.

mosse-2011.jpg Mä annan sut pois. Mä päästän sut pois.
Vaikka sattuu.

 

3.4.2011

Pitkän tauon jälkeen takaisin näyttelymaailmassa. Olin viikonlopun Seinäjoella Millin (siitosluokka), Ferrarin ja Mercedeksen kanssa. Mersu teki ensiesiintymisensä eikä ollenkaan hassumman sellaisen. Prinsessa oli molempina päivinä värin paras ja tuomarin paras. Saipa vielä lauantaina panelissa äänenkin. Ferrari sai molempina päivinä ensimmäiset sertit aikuisten luokassa.

200.jpg
3.4.2011 Seinäjoki Paneeli
Kuva: Nina Määttä

 

31.3.2011

Ensimmäistä kertaa oli Suomen Ammattivalokuvaajien vuosikilpailussa oma sarja lemmikkikuville.
Anu Sundell voitti sarjassa WitSarin WauhtiWeikkojen kuvalla kultaa...
Kuvan nimi on "Laitahyökkääjä"
Suuren suuret onnittelut Anulle! Kiitokset kun halusit osallistua kilpailuun näillä minulle tärkeillä...

300.jpg
Laitahyökkääjä

 

22.3.2011

 

200-1.jpg
Vihdoin sain jotain aikaiseksi

 

19.3.2011 

Lisäsin Mercedekselle 3 kk:n kuvia Pentueet sivulle. Tyttö on saanut koko ajan huimasti painoa. 3 kk: paino on jo 2kg. Mitähän tästä tytöstä vielä tuleekaan...

Torstaina kävimme eläinlääkärillä toisella rokotuksella ja sirutuksessa. Vähän meinasi jännittää meitä molempia, mutta kaikki meni hyvin. Mese ei huomannut ollenkaan edes sirun laittoa.

 

3-kk-13.jpg
Mercedes 3 kk
allu-14.3.2011.jpg allu-14.3.2011-1.jpg
Altsu tukkii joka paikkaan

 

23.2.2011

Lisätty 8 ja 9 viikon kuvat Mercedeksen kuviin Pentueet sivulle. 

Tyttö on nyt madotettu ja huomenna mennään ensimmäiseen eläinlääkärin tarkastukseen ja rokotukseen.

On se jännä huomata miten jo pienet pennut oppivat asioita. Kun alan syömään niin Mercedes on ensimmäisenä paikalla kerjäämässä. Sillä tavalla on opittu uusia makuja.

8-1.jpg 9-2.jpg
8 viikkoa 9 viikkoa

 

7.2.2011

Mercedes on nyt jo 7 viikkoa vanha. Kyllä aika vain menee nopeasti. Tyttö on oppinut kovasti asioita. Se ottaa mallia isommista kissoista.  Harmi että sillä ei ole kokoistaan möykkäyskaveria. Nyt se joutuu jahtaamaan isoja, jotka pinkovat pakoon tai leikit menevät liian rajuiksi.

Vaikka pentuja on vain tuo yksi niin tuntuu kuin niitä olisi useampikin niin nopea Mese on liikkeissään. Milloin se roikkuu verhoissa, milloin syö sähköjohtoja. Kun itse kerkeät paikalle niin pentu on jo seuraavassa paikassa.

 

mese-65-viikkoa.jpg
Inkku on mukava leikkikaveri

 

26.1.2011

Aika on taas kulunut. Mercedes on täyttänyt tässä välissä 4 viikkoa ja 5 viikkoa. Kuvia lisätty Pentueet sivulle. Ruoka on alkanut maistumaan jo isojen kissojen kupista. Eihän sitä nyt iso tyttö vauvalautaselta syö.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Meseä ei pelota lainkaan kun lähtee ravaamaan ympäri taloa, vaikka tiettyjä miehiä pitääkin vähän pelätä... Peileissä on lisäksi uusia kavereita..... Muut isot kissat ovat kiinnostuneita pennusta, mutta vähän sitä pitää pelätä ja kunnioittaa...

 

4-viikkoa-7.jpg 5-viikkoa-6.jpg
4 viikkoinen emon kimpussa ja 5 viikon iässä
200-1.jpg
"Patsaat"

 

11.1.11

Nyt on Mercedeksen sivu valmis Pentueet-lehdellä. Käykääpä kurkkaamassa.

 

9.1.2011

Mercedes on tullut kolmen viikon ikään. Painoa tytölle on kertynyt jo yli 500 g. Pentukoppi on alkanut käymään tylsäksi paikaksi ja reviiriä on laajennetu. Muutamana päivänä Mese on yrittänyt ponnistaa laidan yli ja eilen se viimein oli onnistunut. Illalla menin pentuhuoneeseen niin pikkuprinsessa tuli ovella vastaan. Tänä aamunakin se oli nukkumassa pesän ulkopuolella.

Nyt on yritetty maistella muutakin kuin emon ravintoa, mutta makuelämys ei ole ollut mieleinen.

Kuvia laitan näkyville enemmän heti kunhan sivut on saatu siihen kuntoon että niitä voi sinne lisäillä. Tässä pari kuvaa.

3-viikkoa-9.jpg
Mercedes 3 viikkoa
3-viikkoa-1.jpg

 

-Paavolla eli Boxsterilla muutama uusi kuva Pentueet sivulla

 

 

 3.1.2011

wauhtiweikot-11-viikkoa-031.jpg

ONNEA WauhtiWeikot!!!  1 v

Carrera, Cayman, takana Ferrari, Boxster, Cayenne ja Maranellonpunainen
Nelly       Morris                             Paavo       Alma          Haru

 

-Nellystä ja Harusta uusia kuvia Pentueet sivulla

-Ferrarista uusia kuvia Ferrarin omilla sivuilla Kissat kohdassa

-Inkulla, Millillä ja Altsulla pari uutta kuvaa

-Harrastukset/Sekalaista alla muutama kuva Kannuksen esittelynäyttelystä syksyltä

 

kissooja-2011-027.jpg
Meillä kaikki syö Activiaa :D

 

24.12.2010

Viikko jo kulunut pennun kanssa. Pentua ei meinaa muistaakaan kun pentuhuoneessa on niin hiljaista. Taitaa vaaveli olla tyytyväinen ja masu täynnä. Painoa on tullut todella kiitettävästi. Tämän aamun punnitustulos oli 284 g eli vajaassa seitsemässä päivässä on painos tullut 155g. Toissapäivänä tytteli kehräsi emon kanssa kilpaa.

Tyttö on muuten saanut nimenkin....

 

witsarin-mercedes-001.jpg
Milli ja Mercedes

 

21.12.2010

hyvaa-joulua-2010-015.jpg
Hyvää Joulua kaikille!!   Toivoo WitSarin kissalan väki

 

18.12.2010

 

Eilen se odotus vihdoin palkittiin suloisella 129 g:lla tyttöpennulla. Tyttö syntyi iskä-Arpan syntymäpäivänä. Onnittelut iskälle.

Viikko oli kova minulle. Nukuin tiistaista asti Millin kanssa. Selkä kipeenä tietenkin... Millin luonne muuttui viikon edetessä. Inkku sai kyytiä useampaan otteeseen. Sellaista ne hormoonit teettää... Torstaina Milli sitten keksi pentukopan ja alkoi viettämään siellä aikaansa kehräten. Perjantaina tilanne oli edennyt siihen että odotettiin syntymää aamusta alkaen, mutta mitään ei tapahtunut. Yhden aikaan kävimme eläinlääkärissä ja varmistimme röntgenkuvilla että mahassa on vain yksi pentu. Siitä alkoi sitten odotus koska syntyy ja syntyykö. Illalla oli sitten tehtävä ratkaisu. Milli oli todella väsynyt - puhumattakaan minusta. Onneksi sain Karitan mukaani eläinlääkärille ja niinhän siinä kävi että vaaveli jouduttiin leikkaamaan pois masusta. Onneksi kaikki meni lopulta hyvin. Milli oli jo kotiin tullessa hereillä ja yritti miettiä että mikä tuo huutava "rimpula" on. Aikansa meni ennenkuin saimme Millin rauhoittumaan ja pennun nisälle.

Aamulla pennulle oli tullut jo painoa 14 g lisää eli maitoa olisi ollut tarjolla useammalekin pennulle.

 

witsarin-011.jpg
Milli  ja vauva vuorokausi syntymän jälkeen.

 

Pentueet sivulle laitettu alustavasti kuvia. Näkymä tulee muuttumaan toivottavasti lähiaikoina....

 

28.11.2010

Pientä infoa lisätty Pennut sivulle......

 

21.9.2010

Olin sunnuntaina Kattikaverit Ry:n järjestämässä esittelynäyttelyssä ja Match-showssa Kannuksessa. Mukana oli Milli, Altsu ja Boxster. Lisäksi Sanna oli Maranellonpunaisen kanssa.

Oli mukava päivä. Päivän päätteksi valittiin näyttelyn "paras/kaunein/komein" kissa. Tuomarien äänien mukaan Boxster oli tämä kyseinen kissa. ONNEA Paavolle ja Jarille&Pialle!!! Vaikka kyseessä olikin esittelynäyttely niin kyllä valinta lämmitti kasvattajan sydäntä.

Kuvia Kannuksesta tulee kunhan ehdin käsitellä kuvat.

 

Tampereen tuloksia 4.9.10

Milli ex1 ja sai CACS sertin. Oli myös lauantain paras siitosnaaras.
Boxster ex1
Cayenne ex1
Maranellonpunainen ex1, värin paras ja tuomarin paras

5.9.10

Milli ex1 CACS ja tuomarin paras
Boxster ex1 ja värin paras
Cayenne ex1
Maranellonpunainen ex1 ja värin paras

 

23.8.2010

Uusia kuvia Saksan reissulta Harrastukset sivulla sekalaista alla.

 

21.8.2010

Ferrarille on vihdoin saatu omat sivut Kissat sivulle. Jotain tekstiä olen jo sinne saanut, mutta homma on vielä alkutekijöissään. Yritän etsiä ennen julkaisemattomia kuvia ja ottaa muutaman uudenkin...

Kohta päivittyy myös Harrastukset sivujen sekalaista....

 

4.8.2010 Maranellonpunaiselle eli Harulle lisätty pari uutta kuvaa Pentueet sivulle.

 

2.8.2010

Todella raskas viikonloppu takana. Lähdimme reissuun pe-la yönä 00.18 junalla kohti Helsinkiä. Onneksi otimme makuupaikat. Sai olla ainakin pitkällään ja levätä, vaikka uni ei tullutkaan silmään. Sunnuntai iltana olimme kotona 22.40. Tavaran määrä mukana oli taas uskomaton. Kolme henkilöä ja kuusi kissaa, kolme matkalaukkua, kaksi reppua, tuolit, kärryt 3 kpl ja palatessa vielä neljä ylimääräistä kassia. Oli siinä kuskaaminen. Joka kerta sitä miettii että mihin kaikkeen sitä tulee ryhdyttyä....

Tuloksia:

La:

Milli ex1 CACS
Ferrari ex2
Maranellonpunainen ex1

Su:

Milli ex1 CACS NOM
Ferrari ex2
Maranellonpunainen ex1 värin-ja tuomarin paras ja BEST IN SHOW!
Carrera ex1 värin-ja tuomarin paras

Milli oli myös sunnuntain paras siitosnaaras

Milli sai panelissa yhden äänen. Roosa-sisko vei voiton. Onnea!
Maranellonpunaisen eli Harun paneli oli kyllä jännittävä. Panelissa oli 8 kissaa, joista viisi sai ääniä. Kolmella oli kaksi ääntä. Uusi äänestys ja Harulla ja Ragdollilla taas tasapeli. Kaikki tuomarit äänesti uudelleen ja tuloksena tasapeli. Tarvittiin yksi ylimääräinen tuomari ratkaisemaan tilanne ja hän valitsi Harun voittajaksi. Onnea Sannalle ja Harulle!!! Kiitos että sain ottaa pojan mukaani näyttelyyn ja Ferrarille leikkikaveriksi.

 

web-kuva-heikki-siltala.jpg
Ferrari 31.7.2010 SUROK Helsinki    kuva Heikki Siltala

 

Kuvia tulossa kunhan kerkeän kaikki käsitellä.....

Caymanin eli Morriksen kuvat päivitetty Pentueet sivulle. Pojasta on tullut todella upean näköinen herra.

Millin ja Altsun kuvia lisätty kissojen omille kuvasivuille.

Inkun ja Altsun sivuja päivitetty.

Kuvia lisätty Harrastukset sivun sekalaista alle.

 

kissat-kesa-2010-056.jpg
Altsu,Ferrari, Maranellonpunainen. Inkku ja Milli parvekkeella 4.7.2010

 

29.7.2010

Tämä kesä on ollut tähän saakka tapahtumia tulvillaan. On ollut näyttelyiden lisäksi serkun häät. Asuntomessuillakin olemme jo kerinneet käydä. Suomen kesä on sen verran lyhyt että joka paikkaan tekisi mieli keritä. Niinpä lähes joka ilta harrastamme maakuntamatkailua. Eilen illalla kävimme Kalajoella. Toissailtana Kaustisella.

Kesään on kuulunut muutama pelottavan kova ukonilma. Viime yönä kaikkein ankarin ja toisaalta myös mahtavin. Salamat valaisivat taivaan ja näytti kuin joku olisi hitsannut suuremmalla hitsillä. Valoisuus oli niin kirkasta että silmiin sattui.

Onpa kesään mahtunut myöskin autopalo, joka poltti mukanaan vanhan navetan.

Kaiken on tähän saakka kruunannut Inkun ja Millin emon synnytys. Sain kunnian olla mukana Okin synnyttäessä seitsemän kerrassaan upeaa pentua!

 

kissat-heinakuu-2010-002.jpg kissat-heinakuu-2010-006.jpg
Meillä nukutaan sängyssä Kaverukset
kissat-kesa-2010-007.jpg kissat-kesa-2010-030.jpg
Portaiden vartijat Milli ja Altsu mökillä
kissat-kesa-2010-038.jpg kissat-kesa-2010-047.jpg
Maranellonpunainen eli Haru kylässä Veljekset katsoo lintuja
kissat-kesa-2010-061.jpg kissat-kesa-2010-051.jpg
Inkku ja Ferrari Näyttelyvarustusta

 

Oulu 3-4.7.2010

Ouluun sai lähteä ajelemaan ihmisten aikaan eli kello kuusi. Matkalla automme edestä juoksi ensin peura ja seuraavaksi koira. Onneksi tuota "ei kaksi ilman kolmatta" ei tullut.

Tuloksia:
Boxster sekä la että su ex1 ja värin paras
Ferrari molempina päivinä ex1 ja tuomarin paras
Maranellonpunainen molempina päivinä värin- ja tuomarin paras
Milli la ex1 CACS ja su ex1 CACS ja tuomarin paras
Inkku la ex1 CAP ja su ex1 ja CAP valmistuen Premioriksi

Lauantain paneeli oli hyvin jännittävä. Paneelissa oli neljä nuorta (joista kaksi kasvattiani), jotka kaikki saivat yhden äänen. Niinpä pyydettiin eräs tuomari ratkaisemaan voittaja. Hän valitsi voittajaksi Siperiankissan.
Sunnuntain paneelissa oli samat kissat. Ferrari sai yhden äänen muiden äänten mennessä eiliselle Siperiankissalle.
Milli oli myös sunnuntaina paneelissa ja saipa Millikin yhden äänen.

Lisäksi Milli oli molempina päivinä paras siitosnaaras. Iskä Sebastian oli paras siitosuros lauantaina ja jäi tiukassa kisassa kakkoseksi sunnuntaina.

Olen niin ylpeä kaikista omista kissoistani ja kasvateistani!!!

Jotta tästäkään reissusta ei olisi puuttunut jännitystä jätimme autonavaimet autoon tavaroiden ja kissojen seuraksi sunnuntaiaamuna hotellin edessä. Siinä kesti hetken koota itseään ja saada paniikkia laantumaan. Onneksi Hinauspalvelu Hartikaisen mies oli avulias ja lähti auttamaan pulaan jääneitä neitokaisia saaden lopulta ovet auki ilman naarmuakaan autossa. Taitava murtomies... :D Onneksi kerkesimme näyttelyyn ollessamme teatterilla tasan yhdeksän!

 

Siilinjärvi 20.6.2010

Herätys aamulla(?) klo 3.00 ja neljän pintaan ajomatkalle kohti Siilinjärveä. Puolet matkasta satoi, mutta onneksi liikenne oli hiljainen.

Tuloksia:
Carrera ex1 ja värin paras
Ferrari ex1 ja tuomarin paras
Milli ex1 CACS
Maranellonpunainen ex1 ja värin paras
Inkku ex1 CAP

Milli oli lisäksi sunnuntain paras siitosnaaras

Maranellonpunainen oli Siilinjärvellä myös lauantaina ollen silloin myös ex1 ja värin paras

Päivä oli kerrassaan mukava. Ajomatkaa kertyi noin 600 km, mutta mikäs sitä on hyvällä autolla päästellessä kauniissa Suomenmaassa hyvässä seurassa... :D

 

Hyvinkää 5-6.6.2010

Hyvinkään näyttelyreissussa oli jännitettävää junan myöhästymisen kanssa. Juna oli jo lähtiessä myöhässä yli puoli tuntia ja lopulta perillä oltiin yli tunnin myöhässä. Kun karautimme taksilla näyttelypaikan pihaan niin kello näytti jo 8.55 eli juuri ja juuri kerkesimme paikalle.

Tuloksia:
Ferrari la ex1 ja su ex1 ja värin paras
Aliisa la ex1 CAP ja valmistui Premioriksi ja oli lisäksi tuomarin paras. Su ex1 CAPIB
Milli la ex1 CACS ja värin- ja tuomarin paras. Su ex1 CACS ja värin paras

Näyttelypaikalla oli todella kuumaa.

Kiiruhtaessamme ensin taksiin ja sitten junaan tavaroinemme unohdimme yhden kassin Riihimäen asemalle... Onneksi juna toi seuraavana päivänä kassin Kokkolaan :D Tekeville sattuu....

 

25.7.2010

Sivujen päivitys meneillään.....

Päivitetty kaikkien kissojen näyttelytulokset. Pentujen tulokset Pentueet sivulla.

 

24.5.2010

Milli oli viikonlopun Tallinnassa ja sai sieltä puuttuvat kaksi CAGCIB sertiä ja valmistui sunnuntaina (GIC). Kiitokset Karitalle että mahdollistit Millille tämän.

Ferrari painaa tällä hetkellä 3440 g. Poika on aika kovapäinen ja villi. Kaikki pitää opetella nähtävästi kantapään kautta. Olimme viikonlopun Kissankulmassa ja jatkuvasti pojan piti leikkiä verhoilla ja kiertää sohvaa kynnet apunaan. Häkissä kiipeiltiin Inkun kanssa pitkin verkkoseinää. Mökillä on taas kevään myötä ilmestynyt kuviin myös tukkimiehentäit. Jatkuvasti kuului kopsahduksia kun niitä tippui lattialle ja kukas muukaan kuin Feraari oli heti paikalla. Edes kokemus tukkimiehentäin tarrautumisesta nokkaan ei auttanut vaan niitä piti aina yrittää syödä....

 

18.5.2010

PIROK:n näyttely Tampereella takana. Viikonloppu oli aika hieno. Paitsi että ilmat olivat mitä mahtavimmat myös näyttelyssä meni kivasti. Lähdimme 4.30 ajamaan Kokkolasta Tampereelle WitSarin bussilla kuuden henkilön ja viiden kissan voimin.

Sekä lauantaina että sunnuntaina Milli sai ex1 CAGCIB sertin.

Ferrari oli molempina päivinä ex1.

Boxster eli Paavo oli sekä lauantaina että sunnuntaina ex1 ja värin paras.

Maranellonpunainen eli Haru oli lauantaina ja sunnuntaina ex1 ja värin paras. Sunnuntaina vielä hienosti tuomarin paras ja saipa vielä paneelissa yhden äänenkin.

Kaiken kruunasi sunnuntaina kun Milli sai paras siitosnaaras pokaalin. Kiitos tästä palkinnosta kuuluu Millin upeille pennuille ja heidän omistajilleen, jotka toivat pennut näyttelyyn. Onnittelut ja kiitokset Jari, Pia ja Sanna.

 

pirok-15-16.5.2010-105.jpg pirok-15-16.5.2010-101.jpg
Tampereen messu ja urheilukeskus WitSarin buss
pirok-15-16.5.2010-017.jpg pirok-15-16.5.2010-024.jpg
Ferrari ottaa näyttelyn rennosti Milli
pirok-15-16.5.2010-041.jpg pirok-15-16.5.2010-095.jpg
Maranellonpunainen eli Haru Boxster eli Paavo
pirok-15-16.5.2010-137.jpg

Millin sunnuntain paras siitosnaaras

pokaali ja ruusuke

 

Lisää kuvia Harrastukset sivulla sekalaista alla. Uusia kuvia myös Ferrarista.

 

ferrari-ja-inkku-006.jpg ferrari-ja-inkku-013.jpg
Inkku ja Ferrari toukokuun alussa   Inkku lempi asennossa

 

28.4.2010

RUROK:n näyttely Helsingissä takana (24-25.4.2010). Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hieno. Mukana olleet pennut Ferrari, Boxster ja Cayenne saivat mitä hienoimmat arvostelut. Lapsoset käyttäytyivät uskomattoman reippaasti.

Ferrari sai molempina päivinä ex1 ja kehut uskomattoman suurista korvistaan.

Boxster oli lauantaina värin paras (BIV TOT!) ja sunnuntaina ex1.

Cayenne oli lauantaina tuomarin paras ja sunnuntaina ex1.

Kaikkia pentuja kehuttiin ikäänsä nähden suurikokoisiksi ja vahvaluustoisiksi lupaaviksi pennuiksi.

Altsu yllätti minut totaalisesti ollen molempina päivinä tuomarin paras ja lisäksi sunnuntaina värin paras.

Onnittelut myös Sebastian-iskälle lauantain paras siitosuros tittelistä!

Kiitokset Boxsterin ja Cayennen omistajille kun annoitte minulle mahdollisuuden näyttelyttää pentujanne.

Näyttelykuvia laitettu Harrastukset sivun Sekalaista alle.

 

helsinki-nayttely30-24-25.4.jpg helsinki-nayttely36-24-25.4.jpg
Cayenne eli Alma Boxster eli Paavo
helsinki-nayttely6-24-25.4.jpg helsinki-nayttely-24-25.4.jpg
Ferrari Altsu

 

Tänään on myös tullut virallisesti kevät kun otin TT:n käyttöön  :D    JIPPIIIII!!!!


22.4.2010

Viikonloppuna on sitten Ferrarin, Boxsterin ja Cayennen näytönpaikka. Lähdemme Helsinkiin näyttelyyn. Saapa nähdä millaiset arvostelut kullannuput saavat. Tämä on niin jännittävää!

Altsu lähtee mukaan "paimentamaan" pentuja ja kilpailemaan ensimmäistä kertaa kastraattina.

 

49-web.jpg
Ferrari odottelee vielä sitä "oikeaa" kotia...

 

web.jpg
WauhtiWeikot 11,5 viikkoa Studio Sundell

 

7.4.2010

Pääsiäinen mökillä meni loistavasti viiden kissan voimin. Kyllä olisi talo hiljainen ilman Ferraria. Ferrari on vielä vapaa ja häntä voi kysellä. Olen ilmoittanut pojan Helsingin, Tampereen ja Hyvinkään näyttelyihin. Poika on käsittämättömän vilkas, mutta niin ihanan luontoinen. Pää kallellaan kuuntelee viisaan näköisenä. Yöt hänkin on jo oppinut nukkumaan sängyssämme. Välillä meinaa olla ruuhkaa...

mokilla-paasiainen-2010-001.jpg
Kiipeilupuulle on täälläkin käyttöä
mokilla-paasiainen-2010-004.jpg mokilla-paasiainen-2010-013.jpg
Kaverukset Ferraria hoidetaan kilpaa
mokilla-paasiainen-2010-012.jpg mokilla-paasiainen-2010-018.jpg


7.4.2010

Pennuista 5 on muuttanut uusiin koteihinsa. Luopuminen oli aika hankalaa, mutta onneksi vielä Ferrari jäi kotiimme ilostuttamaan meitä. Kaikilla on alkanut sujumaan hyvin uusien kavereidensa kanssa. Toivottavasti saan jatkossakin kuulua pentujen elämään... Pentueet sivulle on lisätty muutama 12 ja 13 viikon kuva.

wauhtiweikot-12-viikkoa-135.jpg wauhtiweikot-12-viikkoa-138.jpg
Päiväuniaika Tankkausta uusia koteja varten
wauhtiweikot-12-viikkoa-107.jpg wauhtiweikot-12-viikkoa-131.jpg
Carrera ja Cayenne Maranellonpunainen ja Cayman
wauhtiweikot-12-viikkoa-1512.jpg wauhtiweikot-12-viikkoa-137.jpg
Inkku ja Ferrari Altsu ja Ferrari
wauhtiweikot-12-viikkoa-082.jpg wauhtiweikot-12-viikkoa-130.jpg
Ferrari lentää... Mosse ja Maranellonpunainen
wauhtiweikot-12-viikkoa-011.jpg wauhtiweikot-12-viikkoa-029.jpg
Emon luo on vielä tunkua
wauhtiweikot-12-viikkoa-036.jpg wauhtiweikot-12-viikkoa-008.jpg
Carrera ja Cayenne Boxster ja Maranellonpunainen

 

23.3.2010

Taas on ollut yhtä ja toista. Ensin yksi ilta Maranellonpunainen oli hieman vaisu eikä suostunut syömään mitään. Aamulla se oli kunnossa. Iltapäivällä Carrera oli vaisu eikä syönyt. Se oli seuraavana aamuna kunnossa, mutta nyt oli vuorossa Cayenne joka oli vaisu. Illalla Cayenne onneksi oli jo kunnossa. Muille ei tullut mitään.

Seuraavaksi oli vuorossa madotus. Ajattelin madottaa isot kissat samalla. Madotusta seuraavana aamuna Mosse ja Altsu oksensivat kerran. Kukaan isoista ei suostunut syömään. Iltapäivällä Inkkukin oksensi yhden kerran. Vasta illalla ne suostuivat syömään. Päätin jättää isojen madotuksen kesken ja tehdä sen uudelleen kun pennut on luovutettu uusiin koteihinsa.

Eilen pennut sitten rokotettiin toistamiseen ja sirutettiin. Kaikki meni hyvin. Cayman jopa kehräsi ja pyöri onnellisena eläinlääkärin pöydällä. Kenellekään ei tullut mitään oireita rokotuksen jälkeen.

Tällä viikolla en ole ottanut uusia yksittäisiä kuvia.

 

wauhtiweikot-11-viikkoa-022.jpg
Koko jengi nukkumassa
wauhtiweikot-11-viikkoa-023.jpg wauhtiweikot-11-viikkoa-007.jpg
Mosse ja vaavelit
wauhtiweikot-11-viikkoa-031.jpg
WauhtiWeikot 11 viikkoa
wauhtiweikot-11-viikkoa-027.jpg wauhtiweikot-11-viikkoa-049.jpg
Me osataan poseerata! Ahdasta jo...

 

 

14.3.2010

10 viikon kuvat nähtävillä Pentueet sivulla.

Viikko on ollut värikäs. Pennut ovat saaneet vipeltää ympäri taloa vapaasti öitä lukuunottamatta. Aluksi eivät malttaneet nukkua ollenkaan vaan menivät durasellpupujen lailla ympäriinsä. Nyt jo kerääntyvät yhdessä kasaan sängylle tai kiipeilypuuhun.

Eilen Boxster oli keksinyt kiivetä keittiön pöydälle ja levittänyt lautasella olleet pullasiivut pöydälle ja yllätin sen syömästä yhtä viipaletta hyvällä ruokahalulla. En kerinnyt ottaa kameraa esille ja tilanteen lavastaminen ei onnistunut enää. Poika oli tieten saanut jo tarpeeksi pullaa ja se ei enää ollut yhtään hauskaa kun jäi kiinni.

 

wauhtiweikot-10-viikkoa-001.jpg wauhtiweikot-10-viikkoa-015.jpg
WauhtiWeikot syömässä isot kerjää...
wauhtiweikot-10-viikkoa-010.jpg wauhtiweikot-10-viikkoa-016.jpg
jos puskeminen auttais...
wauhtiweikot-10-viikkoa-024.jpg wauhtiweikot-10-viikkoa-030.jpg
Maranellonpunainen kouluttaa emoa
wauhtiweikot-10-viikkoa-009.jpg wauhtiweikot-10-viikkoa-011.jpg
Boxsterin jäljiltä... Allu hoitaa vaaveja

 

10.3.2010

Nyt on vihdoin lisätty Pentueet sivulle uudet 9 viikon kuvat. Toivottavasti kuvat välittävät sen kuinka vaikeita kuvattavia nämä WauhtiWeikot ovatkaan. Inkun 10.3.2010 otettu kuva päivitetty Inkun omalle kuvasivulle.

 

wauhtiweikot-9-viikkoa-002.jpg wauhtiweikot-9-viikkoa-006.jpg
Ferrari ja Mossen "siimahäntä" Allu vahtii vauvoja
wauhtiweikot-9-viikkoa-007.jpg wauhtiweikot-9-viikkoa-008.jpg
Lauma kinkun syönnissä Leikitään...
wauhtiweikot-9-viikkoa-014.jpg wauhtiweikot-9-viikkoa-045.jpg
Milli sai seuraa Mekö villejä?
wauhtiweikot-9-viikkoa-069.jpg wauhtiweikot-9-viikkoa-063.jpg
Kiipeilypuulla on käyttoaste 90% "pienikorvaiset" veljekset

 

kaverukset-ottavat-rennosti.jpg nortit.jpg
Kaverukset ottavat rennosti "Nörtit"

 

8.3.2010

En ole saanut kuvattua WauhtiWeikoista uusia 9 viikon kuvia. Pennuilla on wauhti päällä enemmän kuin koskaan ja nukkumakuvia en viitsi räpsiä. Katsotaan josko huomisen päivän aikana saisi jotain aikaan...

Kuluneen viikon aikana pennut on rokotettu. Ainoastaan Cayennelle tuli pahoinvointia. Oksensi pari kertaa seuraavana aamuna ja sitten oli entinen vauhti taas päällä. Onneksi pääsivät näin vähällä.

Millillä alkoi juoksu viikon alussa, mutta on jo helpottanut. Onneksi! Heti kun tuli pentuhuoneesta niin alkoi kova kurnutus ja matolla kiehnaaminen.

Pennut on nyt muutaman päivän ajan olleet valloittamassa koko taloa. Siinä on Mosse, Inkku ja Allu saaneet kyytiä puhumattakaan verhoista...Aluksi Inkku murisi vaaveleille, mutta nyt jo pesee niitä. Allu on ottanut jonkinlaisen varaemon paikan. Pesee ja kouluttaa Millin ottein ja opein pentuja. Mossella meinaa pinna palaa kun sen "siimahännällä" leikitään.

Mikä onkaan hienompi näky kuin 10 kissaa juoksee keittiöön kun kutsun niitä syömään...

Ferrari olisi vielä vapaa. Olisi mukavaa jos joku näyttelyistä kiinnostunut ottaisi yhteyttä. Ferrari on upea miehenalku. Pojalla on kokoa ja näköä. Luonne on kuten muillakin - utelias, vilkas, leikkisä ja ennenkaikkea seurankipeä sylikissa.

 

28.2.2010

8 viikon kuvat WauhtiWeikoista lisätty Pentueet sivulle.

wauhtiweikot-8-viikkoa-028.jpg wauhtiweikot-8-viikkoa-035.jpg
wauhtiweikot-8-viikkoa-041.jpg maranellonpunainen-8-viikko.jpg

Kuluneella viikolla on pennut madotettu. Ensimmäisenä iltana kaikki söivät ruokaan sekoitetun lääkkeen hyvällä ruokahalulla. Toisena iltana Maranellonpunainen ei suostunut syömään ruokaansa kun huomasi että siinä on lääke. Eipä auttanut kuin antaa lääke ruiskulla. Kolmantena aamuna Boxster ei myöskään suostunut syömään kyseistä ruokaa. Onneksi söi muuta merkkiä. Illalla annoin kaikille suosiolla lääkkeen ruiskun avulla. Kenelläkään ei mennyt maha sekaisin, vauhti ei hiljentynyt eikä ruokahalu huonontunut.

Eilen saatiin vihdoin laitettua suojat portaisiin. Pennut olivat heti uteliaina tutkimassa uutta laajentunutta maailmaa. Ferrari, Maranellonpunainen ja Boxster olivat kaikkein eniten innoissaan alakerran mahdollisuuksista. Pennut juoksivat edestakaisin, katselivat peileistä "uusia leikkikavereita", tutustuivat Mosseen, leikkivät tietokoneen johdolla yms. mukavaa. Lapsosia ei meinannut saada takaisin yläkertaan.

 

22.2.2010

7 viikon kuvat pennuista lisätty Pentueet sivulle. Kuvat lisätty vasta tänään sairastelun ja kolmen valvotun yön takia. Ei oikein jaksanut eilen keskittyä kuvaamiseen ja kuvien käsittelyyn.

Pennut tulevat hetki hetkeltä villeimmiksi. Leikit on hurjannäköisiä. Kiipeilevät kaikkialle minne vain pääsevät. Enää Millin ruuatkaan ei ole turvassa korkeammalla pöydällä. Muutama ilta sitten ihmettelin Cayennen hurjaa 71 gramman painonnousua vuorokaudessa. Syy selvisi seuraavana iltana kun yllätin neitin syömästä Millin ruokia pöydällä. Nyt joudun joko vahtimaan Millin syömisiä tai sitten muusaan ruuan pienemmäksi tai laitan vauvaruokaa myös Millille.

Cayenne on tällä hetkellä porukan villein menijä. Vauhtia riittää ja kaikkia pitää kiusata. Cayman on edelleen porukan ykkössylikissa. Joka välissä pitäisi päästä syliin katselemaan silmiin. Ferrari ja Maranellonpunainen ovat kiipeilijöitä. Kiipeilevät housunlahetta tai selkää pitkin jopa olkapäälle istumaan.

 

wauhtiweikot-7-viikkoa-003.jpg wauhtiweikot-7-viikkoa-066.jpg
WauhtiWeikot 7 viikkoa Villi jengi leikkii
wauhtiweikot-7-viikkoa-006.jpg wauhtiweikot-7-viikkoa-008.jpg
Cayman ja Cayenne villeinä Kiipeilypuun ylätasoa porukalla valloittamassa
wauhtiweikot-7-viikkoa-054.jpg wauhtiweikot-7-viikkoa-057.jpg
Ferrari keulii... Cayenne ojentaa Maranellonpunaista
wauhtiweikot-7-viikkoa-062.jpg
Cayenne hymyilee

 

 

kastraatit-22.2.2010.jpg

"Kastraatit" aamulla 22.2.2010 sulassa sovussa katselivat Suomi-Ruotsi

jääkiekko-ottelua

 

14.2.2010

Hyvää Ystävänpäivää!! 

Tänään on vietetty ystävänpäivää ja Kimmon syntymäpäivää vadelmakakun voimalla. Onnea lauman suurimmalle kollille!

ystvnpivkakku_14.2.2010_003.jpg


Lisäksi on jälleen viikko kulunut ja pentuja on kuvailtu. Viikko vierähti nopeasti ja kauhukseni tajusin että ollaan puolivälissä luovutusiästä. Monet naurut on naurettu pentujen kustannuksella. Niillä on vauhti päällä useamman tunnin vuorokaudessa. Väsähtäessään ne kuitenkin hakeutuvat porukalla kiipeilypuun koloon nukkumaan. Oppivaisia ovat koko jengi. Eilen veljeni nosti kolme pennuista sohvalle pentuhuoneessa ja tänään sieltä löytyi koko porukka. Jouduin laittamaan täkin sohvan alle että eivät tippuisi kovin korkealta ja loukkantuisi kun niiden mielipuuhaa on painiminen ja painimisen tiimellyksessä joku aina tipahtaa...Tänään pääsivät ihmettelemään alakerran näkymiä. Toivottavasti eivät oppineet nyt sitä että alakertaan on päästävä. Saisi ne vielä pysymään viikon tai kaksi huoneessaan. Pitäisi kehitellä portaisiin suojat siinä ajassa. Milli on niitä yrittänyt houkutella jo useamman päivän mukaansa. Millillä ei ole ollut hyvä olla pentuhuoneessa, mutta ei sieltä poiskaan. Ei oikein osaa päättää missä on sen paikka.

wauhtiweikot-6-viikkoa-004.jpg wauhtiweikot-6-viikkoa-011.jpg
Cayenne ja Maranellonpunainen WauhtiWeikot nokosilla
wauhtiweikot-6-viikkoa-070.jpg wauhtiweikot-6-viikkoa-074.jpg
Koko porukka sohvalla Maranellonpunainen, Cayenne, Carrera
wauhtiweikot-6-viikkoa-076.jpg wauhtiweikot-6-viikkoa-092.jpg
Välillä pitää syödä... Ferrari ja Maranellonpunainen

 

altsu-14.2.2010-001.jpg altsu-14.2.2010-002.jpg

Altsulla on mennyt todella hyvin kastraation jälkeen. Koko kissa muuttui ihan silmissä. Nyt Altsu on entinen oma itsensä - leikkisä ja vauhtia täynnä. Näin jälkikäteen huomasi että Allu on ollut todella kauan jo kipeä. Voinnin huononeminen vain tapahtui pikkuhiljaa niin siihen ei kiinnittänyt sen kummemmin huomiota. Onneksi vanha sylikissa Altsu on palannut takaisin! Inkku sen sijaan ei vielä ole luopunut kollin elkeistään, mutta toivottavasti pian.

 

9.2.2010

Eilen oli taas surua päivässä, mutta asialle ei voi mitään. Jouduimme poistamaan Altsun kohdun, koska tulehdus ei ottanut parantuakseen viiden viikon lääkityksestä huolimatta. Samalla kastroimme myös Inkun. Nyt jäi näkemättä taatusti upealuontoiset pennut. Tämä on vaan niitä asioita jotka on hyväksyttävä, vaikka harmittaakin vietävästi. Pääasia että kissat ovat kunnossa!

inkku-ja-altsu-kastroituina.jpg
Inkku ja Altsu nukkuvat kastraation jäljiltä

 

7.2.2010

wauhtiweikot-5-viikkoa-002.jpg wauhtiweikot-5-viikkoa-050.jpg
WauhtiWeikot 5 viikkoa Cayenne ja Cayman
wauhtiweikot-5-viikkoa-035.jpg wauhtiweikot-5-viikkoa-079.jpg
Ferrari kiipeilee poseraajat


WauhtiWeikot on saavuttaneet nyt 5 viikon iän. Kyllä aika menee nopeaa. Uudet kuvat on nähtävillä Pentueet sivulla. Jos viime viikolla luulin että kuvaaminen on vaikeaa niin sitä se nyt vasta olikin. Pennut säntäilee paikasta toiseen ja kerkeävät pois kameran ulottuvilta. Pitänee alkaa 6 viikon kuvien ottaminen jo tänään....

Luonne-erot alkavat näkyä koko ajan selvemmin. Kaikki ovat uteliaita ja vilkkaita, mutta joku on harkitsevampi kuin toinen. Carrera keksi ensimmäisenä kuinka kiipeilytelineen portaita kiivetään ja se on vain yksi vilaus kun hän on jo kiivennyt ylös pesään. Maranellonpunainen on joukon herkkusuu ja hätähousu. Kaikkialle on kiire. Oma ruoka pitää hotkia jotta ehtii Millin kupille maistelemaan ison kissan ruokaa. Boxster on tappelupukari Ferrarin kanssa. Kaikkia pitää purra ja haastaa riitaa. Cayman on sylivauva. Muut syövät ruokansa porukalla lautaselta, mutta Cayman kiipeää syliini ja odottaa että annan sen nuolla ruuan sormistani...En minä mitenkään ole passannut vaaveleitani...Cayenne on söpöilijä. Hän seurailee muita, mutta mikään ujo tyttö hän ei kuitenkaan ole.

 

1.2.2010

kisuja.jpg

Inkku täyttää tänään 3 vuotta! Onnea ihanalle pojalle!

Onnittelut myös koko Hurriganes-pentueelle! 


31.1.2010

 

wauhtiweikot-4-viikkoa-006.jpg wauhtiweikot-4-viikkoa-008.jpg
WauhtiWeikot 4 viikkoa   jauhelihan maistelua
wauhtiweikot-4-viikkoa-078.jpg wauhtiweikot-4-viikkoa-052.jpg
"tissibaariin" on vielä kovasti tunkua       Ferrari ja Maranellonpunainen ottavat
  mittaa toisistaan


4 viikon kuvat lisätty Pentueet sivulle. Enää tämä homma ei ole helppoa. Pennut vilistävät niin lujaa ettei perässä pysy. Kuvaa sitten siinä. Koko päivän oon kamera kädessä kulkenu. Mitään muuta päivään ei näköjään saisi yrittääkkään mahduttaa. Muutaman otoksen sain. Katsotaan jos viikolla saisi otettua lisää kuvia.

Eilen Ferrari oppi porukan ensimmäisenä hiekkalaatikolle. Muut vain katsovat vierestä ja käyvät laatikon läpikävelyllä.

Eilen maisteltiin ensimmäisen kerran jauhelihaa. Ferrari, Maranellonpunainen ja Carrera innostuivat siitä kovasti. Muut vain nuuskivat, mutta jospa nekin aikanaan.

Me koottiin pennuille kiipeilypuu että oppisivat aikanaan kiipeilemään muuallakin kuin minun päällä. Koko lauma on heti kiipeilemässä syliini kun istahdan lattialle. Siinä sitten tulee tappelu jos toinenkin kun kaikki ei muka mahdu. Lauman seuraaminen on tässä vaiheessa todella mukavaa. Aika kuluu kuin siivillä.

 

24.1.2010

maranellonpunainencayman-2.jpg wauhtiweikot1---3-viikkoa.jpg
WauhtiWeikot 3 viikkoa
wauhtiweikot2----3-viikkoa-.jpg wauhtiweikot3----3-viikkoa-.jpg
ferrari12--3-viikkoa2.jpg

 

Taas on viikko pentujen parissa vierähtänyt. 3 viikon kuvat lisätty Pentueet sivulle. Eilen alettiin jo harjoitella hiekkalaatikkokäyntejä, mutta mielenkiintoisempaa olisi ollut syödä hiekkaa kuin itse asian opettelu. Onhan se tietysti niinkin että kaikkea pitää maistaa... Eilen illalla saivat ensikosketuksen myös vahvempaan ruokaan. Kaikille tuntui maistuvan ihan hyvällä ruokahalulla.

Kuvaaminen oli tänään aika haasteellista. Pentujen yhteistyökyky oli hieman kyseenalaista. Mielenkiintoisempaa oli tutkia laajempaa reviiriä vauhdilla. Perässä ei meinannut pysyä.

 

17.1.2010

wauhtiweikot-2-viikkoa.jpg maranellonpunainen-ja-cayen.jpg
WauhtiWeikot 2 viikkoa
nurin2--2-viikkoa.jpg

2 viikon kuvat päivitetty Pentueet sivulle.

Pennut ovat kasvaneet silmissä. Joukon suurimmat "possut" ovat Ferrari, Boxster ja Carrera. He eivät jaksa juurikaan liikkua. Ovat vain tissillä ja nukkuvatkin suu tississä kiinni. Loput kolme ovatkin pienempiä, mikä johtuu vain ja ainoastaan siitä että kaikki haluavat sen saman tissin kuin kaverikin. Kaikille on kuitenkin tullut painoa ihan mukavasti joka päivä. Pieninkin on saanut jo kaverinsa kiinni. Lisäsyöttöjä ei juurikaan enää tarvita. Punnitsen kaikki 3-4 x vrk ja tarvittaessa lisäruokin pienimpiä. Olen jo kolme yötä saanut nukkua  seitsemän tuntia yhtäkyytiä. Mitä luksusta!

Pennuissa on alkanut jo persoonat erottua. Maranellonpunainen on joukon kiljukaula. Huutoa alkaa kuulua joka käänteessä jos kaikki ei mene hänen haluamallaan tavalla. Cayman kävelee jo horjuen neljällä tassullaan ympäri pentulaatikkoa. Tuntuu keksineen että maailma on suuri paikka ja sitä on tutkittava jatkuvasti. Useampi pentu kehrää.

Selvästi huomaan että pennut ovat alkaneet kiinnittämään huomiota läsnäolooni. Pienet silmät tapittavat minua kun puhelen niille ja useampi lähtee ryömimään ääntäni kohden ja yrittävät nousta pentulaatikon reunaa pitkin. Mielenkiinnolla odottelen millaisia heistä tuleekaan ajan kuluessa. Millaisia peräkarihtoja saankaan...

Milli on selvinnyt urakastaan loistavasti. Hän jaksaa hoitaa vauvojaan ja poistuu huoneesta vain kun pennut nukkuvat. Milli vahtii katrastaan leijonaemon lailla. Kun Altsu tulee vierailulle niin sitä pitää seurata taukoamatta. Välillä vähän muristenkin. Altsu raukka pelkää pentuja eikä uskalla tulla kahta metriä lähemmäksi.

 

10.1.2010

millin-pennut-tissibaarissa.jpg

WitSarin WauhtiWeikot 1 viikko

Pentueen 1 viikon kuvat lisättu Pentueet sivulle. Viikko on ollut raskas, mutta erittäin opettavainen. Pennut on kasvaneet kovasti ja tissillä on välillä kova taistelu. Kaikkien pitäisi saada juuri se sama tissi kuin kaverinkin. Tässä on joutunut toimimaan erotuomarina, jotta joukon pieninkin saisi vuoron. Pienintä on joutunut syöttämään myös öisin n. 4 tunnin välein. Osalla on jo silmät auenneet.

 

8.1.2010

Tämä päivä on ollut todella raskas. Yöllä ja vielä aamulla syöttäessäni pentuja kaikki oli hyvin. Kaikille oli tullut painoa ja muutenkin olivat virkkuja. Ennen kymmentä menin ruokkimaan pienimpiä ja Monza oli todella veltto. Ei alkanut syömään. Nesteytin sen, mutta ei virkistynyt. Kävin sen kanssa eläinlääkärissä. Siellä nesteytettiin ja annettiin antibioottia. Klo 13.35 Monza sitten väsyi taistelemaan ja nukkui ikiuneen.

Sydän itkee hiljaa
suru täyttää sen
sitä melkein koskettaa vois
sydän itkee hiljaa
enää jaksa en
sinä lähdit kauaksi pois

Monza - tuo kaikkein pienin ja myös sievin siskoistaan. Sai kanssain luvan matkustaa se maailmaa... Olet sydämessäni...

 

7.1.2010

Kuvat vihdoin näkyvillä Pentueet sivulla. Klikkaa pennun nimeä niin pääset katsomaan kuvia. Syntymäpainot lisätty taulukkoon näkyville.

Lähden taas Millin kanssa eläinlääkärille. Kolme tikkiä irronnut haavasta.

Pennuista neljän paino on hyvässä nousussa. Kolmen paino on vielä miinuksen puolella. Lisäruokintaa harrastettu 4-5 x vrk. Ei ole helppoa tämä keinoemona oleminen...

 

6.1.2010

Kuvat on kuvattu jo eilen 5.1.2010 ja käsitelty, mutta vielä en saa niitä liitettyä pentujen omiin kuviin. Tulossa on.... Tässä kuitenkin esimakua...

wauhtiweikot-4.jpg wauhtiweikot-3.jpg

 

 

ferrari-ja-cayman-2.jpg

 

 

5.1.2010

Nyt on nähtävillä Pentueet sivulla pentujen nimet ja värit. Vielä on mahdollista että kahden punaisen pennun väri "muuttuu". Nyt on alkanut näyttämään että tassut olisi valkoiset. Aika näyttää...

Lisäksi on todennäköistä että viimeisenä syntynyt olisikin tabbykuvioinen naaras. Mukava niin että pentueessa olisi kaksi naarasta. Olisi liian rankkaa yhdellä tytöllä pitää jöötä...

Kuvia joudutte ikävä kyllä vielä odottamaan. Tänään todennäköisesti saan kuvankäsittelyohjelman, että josko huomenna...Mitään varmaa en lupaa.

Tänään kävin Millin kanssa vielä lenkin eläinlääkärin juttusilla kun Milliltä oli irronnut kaksi tikkiä. Tyttö oli reipas. Ääntäkään ei päästänyt kun tikkejä ommeltiin ilman puudutusta.

 

4.1.2010

Millin pennut on vihdoin syntyneet. Synnytys oli todella kova ja pitkäkestoinen. Synnytys alkoi eilen klo 15 aikoihin. Ensimmäisen pennun Milli sai ulos ponnisteltuaan lähes kaksi tuntia. Seuraavaa saatiinkin sitten odotella iltaan saakka. Klo 21.15 odotus palkittiin. Yö oli pitkä.  Kolmas ja neljäs pentu syntyivät ehkä helpoimmin ja vähimmällä odottelulla klo 2.15 ja klo 03.02. Viides pentu syntyi aamuyöllä 5.21. Sen jälkeen ei sitten alkanutkaan enää tapahtumaan mitään, vaikka tunsimme pentujen liikkeitä vatsassa. Klo 10.45 menin eläinlääkärin luokse ja Millille tehtiin keisarinleikkaus. Kohdussa oli vielä kaksi pentua odottelemassa. Tuloksena oli lopulta seitsemän suurta pentua. Pienimmän paino oli 118 g isoimman paino oli 142 g.

Värejä ja kuvioita tässä vielä mietiskellään. Nähtävillä myöhemmin kuten kuvatkin. Värijakauma on kuitenkin kolme punaista ja neljä tummaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä että peräti kuusi on urosta ja vain yksi naaras.

 

3.1.2010

 

millin_eka_vaavi_3.1.2010_006.jpg

Millin eka vaavi on syntynyt. 142 g

 

2.1.2010

Hyvää Uutta Vuotta 2010 kaikille!

Meillä elellään nyt erittäin mielenkiintoisia ja jännittäviä aikoja. Millin pentujen pitäisi syntyä aivan pian. Olen jo kaksi yötä nukkunut Millin huoneessa. Viime yönä se oli aika levoton ja kävi kaivamassa pentulaatikkoa.  Paino ei ole enää jatkanut hurjaa nousuaan. Viime punnituksesta ei ole tullut lisää.

 

milli_ja_allu_009.jpg

Milli 1.1.2010

 

milli_ja_allu_006.jpg

Milli ja Allu leikkivät Tapaninpäivänä uudella Audillaan...

 

30.12.2009

6900 g!! +2300 g! Vielä muutama päivä odotettavaa.

 

26.12.2009

Milli on saanut tällä hetkellä kaksi kiloa lisää painoa. Vatsa on jo melkoinen potkupallo. Vielä olisi puolitoista viikkoa odotusta jäljellä. Saapa nähdä meneekö vielä seitsemän kilon raja rikki. Takajalat näyttävät olevan aika kovilla. Pennut potkivat jo kovasti.

 

24.12.2009

 

hyv_joulua_008.jpg

Hyvää Joulua kaikille!

 

20.12.2009

Talo siivottu joulua ajatellen. Tosin taitaa olla ennenaikaista. Vielä joutuu siivota monta kertaa jos meinaa että jouluna on siistiä.

Altsulla alkoi perjantai iltana juoksu. Inkku oli heti kovin kiinnostunut. Saas nähdä tuleeko meille toiset pennut kevätpuolella....

Millin paino jatkaa tuttua rataansa - 6210g.

 

15.12.2009

Saksan kuvat, tästä kaikki alkoi kuvat ja Inkun kuvat järjestetty uudelleen jauusia kuvia lisätty niihin. Kesää odotellessa...(enää noin 4 kk kun...)

audi-tt-heinkuussa-2009-00.jpg

 

 

14.12.2009


Näyttelyviikonloppu Laihialla takana. Altsu sai molempina päivinä sertin ja valmistui sunnuntaina Championiksi.

Millin paino jatkaa nousuaan. Perjantain (11.12) punnituksessa Milli painoi 5700 g. Vatsa alkaa olemaan jo melko pyöreä.

 

6.12.2009

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Millillä tuli eilen täyteen viisi viikoa. Painoa on tullut lisää alkutilanteesta 700 g. Millin paino on nyt 5300 g. Kaikki on mennyt hyvin.

Altsulla oli tänään pesupäivä. Ensi viikonloppuna olemme menossa Laihialle näyttelyyn. Kaikkea on kissankin kärsittävä kauneutensa eteen. 

Muuten meillä oli tänään melkoinen päivä. Menimme käymään mökillä ja siellä oli jää-/pakastinkaappi (vajaa vuoden ikäinen) sanonut sopimuksensa irti. Haju oli sen mukainen kun kaikki oli sulanut ja valunut pitkin kaappia ja lähtenyt jo käymisprosessiin. Eipä muuta kuin siivoamaan ja tuulettamaan.


1.12.2009

thunderlightning_10vk_32.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Milli täytti tänään 2 vuotta. Onnittelut kultakimpaleelle. Onnittelut myös Lohiperho pentueen sisaruksille.

 

28.11.2009

Millin paino jatkaa nousuaan. Vatsa alkaa jo näkyvästi pyöristymään. Meillä rakennettiin eilen illalla ja tänään pentukoppia Allun avustuksella.

pentukopin-rakentamista.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

20.11.2009

Olen yrittänyt harjoitella kuvien muokkausta ja sivuille lisäämistä. Vielä tuntuu kankealta ja hitaalta, mutta kaipa se tästä. Harjoittelu tekee mestarin....


Sitten tärkein asia. Milli odottaa pentuja!!!! Nyt voin jo asian paljastaa. Kunpa kaikki vain menisi hyvin tästä eteenpäin. Painoa on jo tässä alkuvaiheessa siunaantunut huimasti. Jos tätä vauhtia tulee painoa lisää niin en uskalla edes kuvitella montako pentua siellä odottelee syntymistä. Millin tämän hetken paino on 4960 g.

 

milli-ja-sebastian-004.jpg

Milli ja Sebastian

 

 

 

 

 

 

 

 

3.11.2009

Sebastian oli meillä kyläilemässä. Hain sen Tampereelta kun Millin juoksu alkoi yllättäen aika rajuna. Aluksi näytti että eivät tule toimeen. Milli äksyili, mutta lopulta Sebastian sai tytön kesytettyä. Sitten olivatkin niin kavereita että... Sebastian ei jättänyt Milliä hetkeksikään silmistään. Maanantaina olikin sitten nukkumapäivä. Kumpikaan ei enää jaksanut muuta kuin nukkua. Tänään kävin sitten viemässä Sebastianin kotiin Tampereelle. Mielelläni olisin kyllä pitänyt pojan meillä. Todella kultainen luonne. Nyt vain pidetään peukut pystyssä että tapaaminen tuottaa halutun tuloksen...

18.10.2009

Altsu täytti tänään yhden vuoden. Juhlimme synttäreitä Kissankulmassa kakun kera.