Yhteystiedot

FIN*WitSarin
Norjalaiset metsäkissat

Sari Witick
Englundinpolku 11
67410 Kokkola

Puh:0400 848423
sari.witick@anvianet.fi

altsu_teksti.jpg

 

 

altsu_nimi.jpg [sukutaulu] [tuloksia] [kuvia]

FIN* Harmaaturkin Aliisa
NFO f 23

Altsun kohdalla meillä käytiin tutunoloinen keskustelu (lue väittely). Miehen mielestä meidän määrä on kolme kissaa (huom. aiemmin meidän määrä oli yksi, sitten kaksi...). Sain käyttää kaikki suostuttelukeinot:  1.Mosse on jo niin vanha että se ei elä kauan(?!) ja Millillä ei ole silloin kaveria... 2. Inkulle tulisi sopiva tyttökaveri ja näkisimme vihdoin Inkun pennut... yms. yms.

Eräänä päivänä miehellä oli auton haku Tampereelta niin kysyin jos tuomme samalla Aliisan kotiin. Asia selvä. Sovimme että kasvattajat tuovat sen Pirkkalaan. Tämän kissan kohdalla ostin vähän kuin sian säkissä. Aiemmin en ollut kissaa nähnyt kuin kuvissa. Luotin kasvattajaan ja lisäksi Inkun ja Millin kasvattaja oli pennun nähnyt ja hyväksi todennut. Pätkääkään en ole katunut!!!

Altsu on luonteeltaan aivan sanoinkuvaamaton. Se on täydellinen sylikissa ja kaikkien kaveri. Se tulee lähes joka kerta syliin kun istut, alkaa polkemaan ja kuolaa. (Tälläkin hetkellä se istuu sylissäni ja auttaa kirjoittamisessa). Mitään se ei osaa pelätä. Naukua se ei juurikaan osaa. Se vain aukoo suuta ja kähisee. Lisäksi se kantaa kaiken mahdollisen yläkerrasta alas mm. viltit. Mielenkiinnolla odotan millaisia pentuja yhdistelmä Altsu ja Inkku saavat aikaan luonteensa puolesta.... (Inkulla yksi aivosolu(?) ja Altsulla ei yhtään(?)...montako silloin pennuilla....)
Koskaan en kuitenkaan päässyt näkemään tätä. Altsu jouduttiin kastroimaan helmikuussa 2010 pahan kohtutulehduksen vuoksi. Onneksi Altsu pysyi elossa! Nykyisin Altsu on entistäkin upeampi luonteeltaan. Sylistä ei tunnu saavan tarpeekseen.

Altsulla on todella upea mettisilme. Sopivan tuima. Lisäksi sillä on hienot korvat tupsuineen ja sopivan kokoinen leuka. Turkin laatu on hyvä ja pituuttakin on siunaantunut. Se on oikea peikkotyttö. Kokoakin tällä tytöllä on kiitettävästi. Nyt 11 kk iässä se painaa 4,2 kg. Ruoka sille maistuu Millin lailla. Kaikkea pitää maistaa mm. kahvia,banaania ym. ällöttävää mitä omistaja ei suostu suuhunsa pistämään. Mitään ruokaan liittyvää meillä ei voi enää pitää esillä. Altsu käy heti ne syömässä. Esim. pullapitkosta oli kadonnut nyrkin kokoinen pala eräänä päivänä.

Altsu on 23.7.2009 eläinlääkäri Tapio Palolahden toimesta luokiteltu HCM negatiiviseksi. Lisäksi samalla määriteltiin veriryhmä ja FIV ja FeLV (negat.)